Junioren

A-, B- en C-junioren:

De oude benaming zoals hierboven gaat verdwijnen, dat wordt: JO19, JO17, JO15. Voorlopig hanteren we nog even beide benamingen, maar er komt een moment dat we afscheid zullen nemen van de oude termen. De J staat voor jeugd, de O staat voor onder en het getal voor de leeftijd, maar vergis je niet, dit is gebaseerd op jaartal.
JO19= geboren in 1999 en 2000
JO17= geboren in 2001 en 2002
JO15 = geboren in 2003 en 2004

In augustus worden nog de selectietrainingen gehouden en worden de spelers op basis van weerstand (klasse) in de teams ingedeeld die aan de beker zullen gaan meedoen.

Na de bekercompetitie (herfstvakantie) worden de teams zo nodig nog aangepast en een laatste mogelijkheid zal zijn tijdens de winterstop. Spelers worden derhalve tijdens de competitie zoveel mogelijk in hun eigen team en bijpassende klasse gehouden. Enkel ten behoeve van het opdoen van wedstrijdervaring in een hogere klasse, kunnen spelers incidenteel ook in een hoger geplaatst team worden ingezet.

Spelers die door vakantie (of andere redenen) nog niet in augustus aanwezig waren, kunnen in principe eerst in de herfstvakantie worden herplaatst.

Dit seizoen zullen we geen JO19 junioren-team hebben omdat we niet genoeg spelers in deze leeftijdscategorie hebben om een team op te stellen.

Competitie indeling:

De competitie voor de teams die uitkomen in de B-categorie, dit zijn alle jeugdteams van L.M.O., spelen eerst zeven bekerwedstrijden (poule met acht teams/halve competitie) tot aan de herfstvakantie. Tijdens de herfstvakantie zullen de teams op sterkte (n.a.v. de resultaten van de beker) worden ingedeeld voor de normale competitie welke zal bestaan uit poules van 10 teams die een hele competitie gaan spelen (18 wedstrijden).

Trainen

JO17-1 (B – junioren): Dinsdag- en donderdagavond van 18.30 – 20.00 uur.

JO15-1 en JO15-2 (C1 en C2 – junioren): Dinsdag- en donderdagavond van 18.30 – 20.00 uur.
JO15-3: Maandag- en woensdagavond van 19:00 tot 20:15 uur.

Alle dagen is er training, behalve tijdens de kerstvakantie. Steeds verzamelen in de aangeduide kleedkamer. Kom naar L.M.O. in gewone kleren of trainingspak en pas op L.M.O. omkleden naar voetbaltenue. Wees op tijd! Iedere training begint met een korte briefing in de kleedkamer.

Eerste trainingen JO13-1 (D1) op zaterdag 19 augustus 2017 om 9:00 tot 10:30 uur.
Eerste trainingen, JO17-1 (B1) en JO15-1 (C1) op zaterdag 19 augustus 2017 om 10:30 tot 12:00 uur.

Trainingen starten verder voor iedereen vanaf de week van 21 augustus 2017, op de eigen trainingsavond.

Einde seizoen: tweede weekend van juni: 9/10 juni 2018.

Technische staf:

Technisch coördinator: Mario Grootfaam, 06-11470772

Doelstelling:

Spelers die als junior uitkomen voor L.M.O. worden langzaamaan klaar gemaakt om ook in de eerste teams van L.M.O. uit te komen. Het uiteindelijke doel is immers een eigen jeugdopleiding en spelers die doorstromen na jarenlange opleiding binnen L.M.O. en dan het hart van rvvL.M.O. gaan vormen in het eerste op zaterdag of het eerste op zondag.

Daarom wordt bij L.M.O. ingezet op zowel verbetering van de technische en tactische kwaliteiten van een speler als op de sociale ontwikkeling, als teamspeler, zodat een jongeling bij L.M.O. opgroeit tot een totaal voetballer.

Vanaf tweedejaars B is het behalen van het spelregelbewijs door de KNVB verplicht. Het is dan ook zo dat reeds vanaf C steeds meer aandacht aan de spelregels zal worden besteed (ondermeer ook door ze ervaring als scheidsrechter te laten opdoen), zodat geen enkele speler niet tijdig zijn spelregelbewijs zal halen. Zie ook:  www.voetbalmasterz.nl.

Teamindeling:

Ieder jaar weer dienen trainers met elkaar te bespreken welke spelers volgend seizoen naar welk team gaan. Het lijkt wel een beetje op rapportbesprekingen van school. De Jeugdvoorzitter mag ieder jaar dan mededelen wat en hoe dit is verlopen. We doen het steeds zo zorgvuldig mogelijk, maar mocht er toch iets zijn misgegaan, mag je dat aan de Jeugdvoorzitter laten weten, bij voorkeur per email (collet@colletinternational com) of whatsapp (06-20137498). Om jullie te laten begrijpen hoe de lijstjes tot stand zijn gekomen, volgt nu eerst nog wat uitleg hoe we daarbij te werk gaan.

Eerst kijken we naar het totaal aantal spelers en trainers, dan naar het aantal teams dat we kunnen opstellen. Daarna dienen we een inschatting te maken in welke klasse we de teams kunnen laten uitkomen en dan nog eens dienen we te kijken welke speler het beste in welk team past. Daarbij kijken we zeker ook wel naar de groep, dus de vriendschappen, maar belangrijker is in te schatten welke weerstand het beste past bij iedere speler. Daarvoor wordt iedere speler besproken door de trainer van afgelopen seizoen en de trainer van komend seizoen. De bedoeling is evenwichtige teams die prettig in hun vel zitten en samen goede resultaten kunnen boeken. Als je aan het begin van het seizoen evenveel wint als verliest, bent je goed ingedeeld. Als je in de loop van het seizoen beter gaat presteren, is de training en begeleiding goed. Dat is dus waar we naar streven.

Op basis van de ervaringen van vorig seizoen, voor nieuwelingen de bijgewoonde selectietrainingen en/of selectiewedstrijden, maar ook andere informatie, waarbij niet alleen de kwaliteiten van de individuele speler aan bod kunnen komen, maar ook wat die speler toevoegt aan het team, is uiteindelijk de onderstaande indeling tot stand gekomen. Ieder team heeft een keeper nodig, aanvallers, verdedigers en ook al laten we spelers nog rouleren, we houden er ook nu al wel rekening mee. Soms plaatsen we een speler in een hogere leeftijdscategorie omdat die al verder ontwikkeld is, soms vragen we dispensatie aan voor een speler om in een jongere leeftijdscategorie te mogen uitkomen. Dit doen we omdat niet iedereen de groeispurt op hetzelfde moment in de pubertijd krijgt.

De indelingen zijn bindend, dus er wordt verder niet over onderhandeld. Als spelers (en ouders) tijdens het seizoen hun kwaliteiten tonen, kan dat aanleiding zijn tot aanpassingen. Aan het einde van de bekerwedstrijden, (oktober) en bij de winterstop worden er wijzigingen doorgevoerd in de teamindeling, voor zover nodig. Niet iedere speler ontwikkelt even snel en soms is er zelfs even achteruitgang, door een groeispurt of wegens ontwikkelingen thuis of op school.

Mocht je naam nog niet op één van de lijstjes staan, laat het dan weten, misschien is er wat onduidelijkheid met je inschrijving en/of je wel lid blijft van L.M.O., of je hebt te veel achterstand in je contributiebetalingen. Verder heeft een aantal spelers zich aangemeld na de laatste selectietraining van vorig seizoen. Zij zullen in het nieuwe seizoen nog worden uitgenodigd voor een selectietraining of -wedstrijd en daarna worden ingedeeld. Zij staan dan nog niet op deze lijstjes.

Mocht je naam ten onrechte opgenomen staan, omdat je al weg bent van L.M.O., laat het dan ook weten, want dan is er kennelijk wat misgegaan met je uitschrijving of overschrijving.

Vanwege privacyredenen vermelden we alleen de voornamen en de eerste letter van het hoofddeel van de familienaam.