1ste Theo van Mourik Memorial toernooi

Op vrijdag 9 en zondag 11 augustus organiseert L.M.O. het 1e Theo van Mourik Memorial toernooi. Op vrijdag 9 augustus om 19.30 uur worden de wedstrijden L.M.O. 1 zo – Meeuwenplaat 1 en DEHMusschen 1 zo – Lombardijen 1 gespeeld. Op zondag 11 augustus om 14.00 uur worden de wedstrijden L.M.O. 1 zo – DEHMusschen 1 zo en Lombardijen 1 – Meeuwenplaat 1 gespeeld. Op vrijdag zal vlak voor aanvang van de wedstrijden stilgestaan worden bij het overlijden van Theo van Mourik. Het plein op het terrein van L.M.O. zal vanaf dat moment zijn naam krijgen. Zowel op vrijdag als zondag is er vanaf de rust live muziek.

Waarom organiseert L.M.O. het Theo van Mourik Memorial toernooi?

Op dinsdag 23 oktober 2012 hebben wij tot onze grote schrik en met verslagenheid kennis moeten nemen van het zeer plotselinge overlijden van Theo van Mourik, ons erelid, teammanager van de selectie, vrijwilliger, maar met name bekend als “mister L.M.O.”. Die maandag hadden we hem nog aan de telefoon. Die zondag zagen we hem nog langs het veld en in de bestuurskamer. We konden het maar moeilijk geloven.

Een groot verlies voor zijn nabestaanden, en zo ook voor de vereniging L.M.O. en heel veel (oud) leden, voetbalvrienden, -kennissen en -bekenden. Theo van Mourik is “een begrip in amateur voetballend Rotterdam en omstreken”.

Theo is op 25 jarige leeftijd lid geworden van L.M.O.. Hij speelde als centrale verdediger of linksachter in ons 1ste elftal tot een knieblessure op zijn 32ste jaar een einde maakte aan zijn actieve voetbalcarrière. Na een tweetal seizoenen even niets gedaan te hebben, werd hij leider van L.M.O. 2. Theo deed dit met zoveel enthousiasme dat hij snel carrière maakte binnen de technische staf. Al snel werd Theo teamleider en grensrechter van L.M.O. 1 en uiteindelijk was hij de teammanager van onze zondag selectie.

Een kleine greep uit de taken die Theo voor ons uitvoerde: beheren van de materialen (tenues en spelmaterialen) van de selectie, verzorgen wedstrijdadministratie, trainingskamp organiseren, indelen van de kleedkamers, beheren van het selectiebudget, coördineren van de werkploeg, wassen van de tenues, ontvangen en begeleiden van de scheidsrechters, leveren van overzichten wedstrijdprogramma en statistieken en het verzorgen van de catering voor de selectie op donderdagavond en voor en na de wedstrijd op zondag.

Het was niet alleen wat Theo allemaal voor de club deed, maar de manier waarop hij het deed, wat hem zo geliefd maakte. Altijd op de achtergrond, liever niet in de schijnwerpers. Befaamd zijn de trainingskampen die hij organiseerde. Alles was tot in detail geregeld en Theo zorgde er voor dat je geen afspraak miste. ’s Avonds zette hij de gehele selectie met het busje af in het centrum van de stad en ’s nachts reed hij meerdere keren op en neer tot in de aller vroegste uren om iedereen weer thuis te brengen. Vervolgens klopte hij om 07.00 uur op je slaapkamerdeur om je weer te wekken voor het ontbijt. Niemand is door Theo ooit wat te kort gekomen en Theo wilde hiervoor nooit bedankt worden, het was toch de normaalste zaak van de wereld.

Theo was bijna elke dag van de week aanwezig op de club en al vroeg kon je bij hem terecht voor een bak koffie met een koekje en een praatje. Theo stond altijd voor iedereen klaar en regelde het wel. Jong of oud, Theo kon met alle generaties en groepen overweg. Als je het terrein van L.M.O. opstapte dan keek je automatisch naar het wedstrijdsecretariaat en zwaaide je naar Theo. Hij kwam dan achter zijn laptop vandaan en praatte je bij over de laatste stand van zaken. Het is mooi om straks ons terrein op te lopen en dan direct het bord “Theo van Mourik plein” te zien. Het hoort gewoon zo te zijn dat als je het terrein opstapt je aan Theo denkt.

Wij hopen nog vele jaren in de voorbereiding op het nieuwe seizoen het Theo van Mourik Memorial toernooi te mogen organiseren. Het past bij hem. En om in de woorden van Theo af te sluiten: “We zijn benieuwd wie er 2de wordt”.