Artikel AD: Voetbalclub vreest voor onderdoorgang

In het Algemeen Dagblad van dinsdag 11 januari luidt onze buurman, IJ.v.v. de Zwervers, de spreekwoordelijke noodklok m.b.t. de ontwikkeling van Stadionpark op Varkenoord en de consequenties voor IJ.v.v. de Zwervers en L.M.O.. Klik hier voor het artikel. Wij steunen dit artikel van harte en zien een nieuw gesprek met de gemeente graag tegemoet!

Wat wij vrezen is dat onze verenigingen gehuisvest op een verouderd complex in de toekomst niet zullen kunnen concurreren met verenigingen dichtbij die gehuisvest zijn op een nieuw en modern complex. Het is om deze reden dat wij al enkele jaren in gesprek zijn met betrokken (gemeentelijke) instanties en vragen om bij de grote investeringen ten behoeve van de herontwikkeling van Varkenoord (Stadionpark) het sportcomplex aan de Smeetslandseweg niet te vergeten.

Wanneer de gemeente flink investeert in een moderne sportcampus zullen de amateurverenigingen op Varkenoord (samen) nieuwe opstallen gaan delen en nieuwe velden bespelen. Dit betekent een grote vooruitgang in de accommodaties en dus een impuls voor deze verenigingen. Op een steenworp afstand bevindt zich het sportcomplex Smeetslandseweg waar L.M.O. en IJ.v.v. de Zwervers sinds medio de jaren zestig van de vorige eeuw zijn gehuisvest. Twee vitale verenigingen met samen meer dan 1200 leden die, noodgedwongen en omdat zij open staan voor andere organisaties en door medegebruik, hun accommodaties zeer intensief gebruiken. Dat is na bijna vijftig jaar dan ook wel te zien. Het is inmiddels een verzameling van opstallen waarvan, door ouderdom en intensief gebruik, de kosten van onderhoud alleen maar toenemen met alle gevolgen voor de financiële positie van  de verenigingen van dien.