B1 verliest eerste uitwedstrijd bij Capelle

Vandaag mocht B1 aantreden in Capelle. Uiteindelijk gingen we met 11 man naar Capelle, maar de constatering is dat spelers te laat van zich laten horen en dat er te weinig vervoer was. Aanstaande dinsdag zullen we moeten bespreken hoe dit anders moet. Ofwel komen ouders wel opdagen, ofwel regelt men vrienden en/of kennissen, ofwel wordt het fietsen. Capelle is maar 8 kilometer van L.M.O..

Capelle is gepromoveerd van 4e klasse, waar ze in de beker alle wedstrijden, op 1 na, hadden gewonnen. We konden er dus  van op aan dat ze goed zouden spelen.

In Capelle werd al snel duidelijk dat de scheidsrechter niet fluit en zou fluiten voor trekken en duwen. Dat was voor enkele L.M.O.-spelers lastig om mee om te gaan. In de aanval kwam L.M.O. daardoor te kort om een echte vuist te kunnen maken. Ballen kwamen verder niet aan, of werden niet goed aangenomen en stuiterden tien meter weg. Daar kan nog wel op geoefend worden, want balbezit hadden we genoeg. We waren snel en wendbaar op het middenveld en als we vooraan beter met onze kansen omgingen, hadden we de kleedkamers niet met 1-0 op hoeven op te zoeken.

In de tweede helft leek L.M.O. beter te gaan voetballen, met name de buitenspelval leek beter te werken en het samenspel op het middenveld leek ook verbeterd, maar dat was van korte duur en helaas bleven al snel spelers hangen of liep men zelf richting eigen doel en werd daardoor juist het omgekeerde bereikt, veel ruimte voor de tegenstander. Die maakte daar ook gretig gebruik van en uiteindelijk mocht L.M.O. nog vijf keer vissen.

De eindstand van 6-0 doet geen recht aan het getoonde spel, maar het stond er wel. Over vier weken komen ze al bij L.M.O. op bezoek, dus een revanche behoort tot de mogelijkheden, zeker als we naar het spel van de eerste helft kijken.