Dijksman brengt L.M.O. 1 weer de overwinning

Op het regenachtige sportpark van LMO mocht de trotse koploper van de vierde klasse G het ditmaal opnemen tegen de oudste club van Rotterdam Zuid: TransvaliaZW. Zowel LMO als TransvaliaZW wisten nog geen wedstrijd te verliezen, waardoor de verwachtingen van deze wedstrijd hooggespannen waren.

Rond de klok van 3 floot scheidsrechter John Pang voor het begin van de wedstrijd. LMO probeerde in de beginfase snel het doel van TransvaliaZW te zoeken, maar slaagde hier nauwelijks in. De behendige middenvelders van TransvaliaZW, onder leiding van Azauag en Tarhouci, voetbalden zich makkelijk onder de druk van LMO uit. TransvaliaZW ontpopte zich dan ook al snel als een taaie en goed voetballende tegenstander voor de koploper. Tot grote kansen wist dit echter niet te leiden. Sterker nog, het was LMO aanvoerder Hilkemeijer die uit een corner van Ben Sadik dé kans kreeg om de score te openen. Zijn harde kopbal raakte echter de lat, alvorens hij over het doel van doelman Pieke verdween. Na zo’n half uur kreeg LMO iets meer grip op de wedstrijd, maar het bleef in het aanvalsspel erg slordig. Ook het hoopvolle begin van TransvaliaZW konden zij geen vervolg geven, waardoor de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau zakte.

In de tweede helft bracht trainer van Zon Alemawor voor Utberg. Bij TransvaliaZW komt Luciano Hall binnen de lijnen voor Tarhouci.

Beide ploegen hanteren in de tweede helft veelal de lange bal om het de tegenstander moeilijk te maken. Waar het centrale verdedigingsduo Dias Gomes en van Zanten aan de kant van LMO een bijna foutloze wedstrijd spelen, zijn het aan de kant van TransvaliaZW verdedigers Liberia en Rosario Monteiro die een dikke voldoende scoren. Toch gaat het fout… Een te korte terugspeelbal wordt door Tom Dijksman opgepikt. Keeper Marcel Pieke komt te laat en neemt Dijksman mee in zijn poging om de bal te pakken. Scheidrechter Pang is onverbiddelijk: strafschop voor LMO. Dijksman gaat achter de bal staan en schiet het leer tegen de touwen. 1-0. Alweer het zesde doelpunt van Dijksman dit seizoen!

Om nog wat meer defensieve zekerheid in te brengen komen aan LMO kant Bakir en Lavooij na de 1-0 het veld in voor Paludanus en Ben Sadik. TransvaliaZW weet nog éénmaal op doel te schieten, maar keeper Koolmees weet de bal eenvoudig te stoppen. Ook kan doelman Pieke zich, aan de andere kant, nog onderscheiden met een redding op een vlammend schot van Hilkemeijer. Na 90 minuten fluit de uitstekend leidende arbiter Pang voor het einde van de wedstrijd.

Trainer van Zon na de wedstrijd: ‘met de 3 punten ben ik uiteraard tevreden. Maar wij zullen veel beter moeten gaan spelen, als wij aan kop willen blijven staan!’ Aan TransvaliaZW zijde was er na afloop vooral onbegrip voor de gegeven strafschop. Jammer, want als TransvaliaZW na dit incident niet was vervallen in verbale tirades en onbesuisde overtredingen, dan had wellicht meer aan deze wedstrijd over kunnen houden.