Ere lid en L.M.O. icoon Willem de Does overleden

Op vrijdag 28 juni zijn wij geïnformeerd dat ere lid en L.M.O. icoon Willem (Wim) de Does op 87 jarige leeftijd is overleden. Wim, door veel leden ook aangesproken met ‘meneer de Does’, is op 1 mei 1944 lid geworden van L.M.O. en met zijn 75 jarige lidmaatschap veruit het langst lid van L.M.O..

Wim heeft in ons 1ste elftal gevoetbald en heeft zijn actieve voetbalcarrière afgesloten bij de veteranen van L.M.O.. Hij was fanatiek, wilde altijd winnen en naar wij gehoord hebben kon hij maar slecht tegen zijn verlies.

Naast zijn actieve voetbalcarrière was Wim een echt ‘manusje van alles’ voor de club. Hij is voor een opmerkelijke lange periode van 40 jaar onze secretaris geweest. Voor zijn vrijwilligerswerk is hij door L.M.O. en de KNVB gehuldigd met o.a. het ere lidmaatschap en een gouden speld.

Wim was degene die de weekbrief opstelde en drukte, om hem daarna te verspreiden onder de leden. Ook kennen veel (oud) leden hem nog als degene die het bord met de uitslagen en de standen van alle teams van L.M.O. wekelijks bijhield op het scorebord in de kantine van L.M.O.. Wim was de archivaris van de club. Altijd bezig met het verzamelen van de oude foto’s en krantenknipsels die nog steeds in ons bezit zijn. Voor ons 75 jarige bestaan in 2012 heeft hij veel foto’s aangeleverd die nu nog in de kantine van L.M.O. zijn te bewonderen.

Wim organiseerde graag leuke activiteiten, evenementen en reisjes. Hij maakte ook graag de sfeer in de kantine van L.M.O. door o.a. de versiering van de kampioenschappen van L.M.O. 1 en de kerstversiering op een ludieke wijze te verzorgen. Dit viel bij alle bezoekers van L.M.O. altijd zeer in de smaak. Wim organiseerde de Lotto/Toto en ongetwijfeld vergeten we nog een aantal vrijwillige werkzaamheden van hem, maar tot slot verrichte hij samen met de werkploeg ook diverse onderhoudsklussen op ons terrein.

Omdat Wim en enkele andere leden wel 3 tot 4 dagen per week met L.M.O. bezig waren, vonden zij dat er ook iets voor hun vrouwen georganiseerd moest worden om dit goed te maken. Er is een L.M.O. reisclubje opgericht die de 1ste keer 1 dag weg was, maar al snel groeide dit uit tot weekenden en soms wel 3 tot 4 keer per jaar. Wim en zijn vrouw Els (die ook altijd erg betrokken is geweest) waren de grote animatoren. Wim was ook heel creatief in het bedenken van allerlei spelletjes en quizzen. Wim was het enige jurylid. Er was dus geen discussie mogelijk over de juiste antwoorden .

Na een lange vrijwillige carrière op L.M.O. besloot Wim om een stapje terug te doen. Hij ging graag met de caravan voor een langere periode naar zijn dochter in Frankrijk en maakte lange wandelingen met zijn hond. Uiteraard bleef hij geïnteresseerd in L.M.O. en kwam tot vorig seizoen nog een aantal maal per jaar naar een thuiswedstrijd van L.M.O. 1 kijken om zijn bijdrage aan de ‘Vrienden van L.M.O.’ te voldoen en onder het genot van een rode wijn bij te praten.

Wij kennen Wim als een ras vrijwilliger die altijd klaar heeft gestaan voor de club. Hij was bescheiden en trad nooit op de voorgrond. Hij liet anderen, maar vooral de club schitteren. Voor ons is Wim een icoon die met zijn vrijwillige inzet van toen, de club van nu heeft gemaakt. Wim zijn werk zit in ons DNA en wij zijn hem erg dankbaar hiervoor.

Wij wensen zijn vrouw Els en naasten heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

De crematieplechtigheid zal plaatsvinden op donderdag 4 juli om 13.30 uur in het crematorium ‘Rotterdam’ aan de Maeterlinckweg 101 te Rotterdam.