Fred Dorst 25 jaar voorzitter van voetbalvereniging L.M.O.

Fred DorstAls zaterdag 3 september om 15.00 uur de bal rolt in de eerste competitiewedstrijd van L.M.O. 1, thuis tegen Swift Boys, dan is Fred Dorst officieel begonnen aan zijn 25ste seizoen als voorzitter van L.M.O..

Mei 1991 nam Fred op 30 jarige leeftijd de voorzittershamer in zijn hand. Het ging L.M.O. goed, maar het was soms wat saai. Er kon meer uit deze club gehaald worden. Er moest meer leven in de club komen. Gedreven ging hij als voorzitter daarmee aan de slag.

Saai is het de afgelopen 25 jaar nooit geweest. Er zijn kampioenschappen, promoties en feestjes gevierd en sportieve teleurstellingen verwerkt. Veel leden en  vrijwilligers zijn gekomen, maar helaas ook gegaan en heel soms ging daar een fikse ruzie aan vooraf. Kansen om als club beter te worden zijn gegrepen met onder andere een renovatie van het clubgebouw en de aanleg van een kunstgrasveld. Bedreigingen, zoals een mogelijke uitbreiding van het spoor en een gedwongen verhuizing, zijn weerstaan. Elk seizoen zijn er weer nieuwe ontwikkelingen die op L.M.O. afkomen. Fred noemt het na 25 jaar nog steeds uitdagingen, uitdagingen die hij met dezelfde gedrevenheid als toen hij startte als voorzitter oppakt.

Als voorzitter van L.M.O. heeft Fred ook afscheid moeten nemen van vrijwilligers die meer dan een vrijwilliger waren. Het plotselinge overlijden van Theo van Mourik, mister L.M.O., heeft pijn gedaan. Nog altijd wordt over hem met warme woorden gesproken en zijn aanwezigheid op de club gemist.

Het succes van een voetbalvereniging is volgens Fred niet afhankelijk van alleen de voorzitter. Alle vrijwilligers en sponsoren dragen op hun eigen manier daar een steentje aan bij. Fred hecht er veel waarde aan dat het belang van de club voor het eigen belang gaat en dat je eerlijk bent. Is dit niet het geval, dan heb je een slechte aan hem. Vaak volgt dan een vervelend gesprek waarin Fred met scherpe woorden prima kan uitleggen hoe het binnen een voetbalvereniging behoort te gaan. Anderzijds is Fred altijd aanspreekbaar voor alle leden en op elk moment van de dag. Of je nu de ouder bent van een speler van L.M.O. F2 of in de selectie voetbalt, je kan Fred altijd aanspreken en je vraag stellen of je kritiek uiten. Je krijgt altijd een antwoord van hem. Fred staat middenin de vereniging.

Op Fred Dorst als voorzitter van L.M.O. zit zeker geen houdbaarheidsdatum. Fred is als vrijwilliger van een middelgrote voetbalvereniging uit Rotterdam Zuid een voorbeeld. Met passie en gedrevenheid is hij eindverantwoordelijk voor de (financieel) gezonde club en geeft hij L.M.O. bestaansrecht. Wij zijn daar alleen maar erg dankbaar voor en trots op. L.M.O. is een mooie club!