In memoriam: Jim Raaijmakers

Op vrijdag 19 april bereikte ons het droevige bericht dat Jim Raaijmakers is overleden. Jim was al een aantal jaren ernstig ziek. Nog niet zo heel lang geleden kreeg Jim het slechte nieuws dat de artsen niets meer voor hem konden betekenen. De ongelijke strijd werd kort na deze mededeling door Jim verloren. Jim is 57 jaar oud geworden.

Jim is ruim 20 jaar geleden begonnen als assistent trainer van de selectie van L.M.O.. Onder zijn leiding werd L.M.O. 2 kampioen. Na twee seizoenen vertrok Jim bij L.M.O. om zijn trainerscarrière te vervolgen bij PFC.

In het algemeen zijn trainers passanten in het (amateur) voetbal, maar Jim bleef altijd een warme band houden met L.M.O.. Na enkele jaren keerde Jim dan ook terug als assistent trainer van de selectie, maar is ook Technisch Jeugdcoördinator geweest, interim hoofdtrainer van L.M.O. 1 zaterdag en Jim werd ook scheidsrechter. Ook kon de club altijd een beroep op Jim doen als er een onderhoudstaak verricht moest worden. Jim was nooit te beroerd om zijn handen uit de mouwen te steken en maakte altijd tijd. Ondanks dat Jim nog trainer was bij andere clubs, was Jim in het weekend vaak nog aanwezig op de club

Jim kreeg een speciale band met de toenmalige spelers van L.M.O. 2 die onder zijn leiding op een punt na promotie naar de reserve 1ste klasse miste. Toen deze jongens besloten om als veteranen team verder te gaan voetballen werd Jim de vaste scheidsrechter bij de thuiswedstrijden en supporter bij de uitwedstrijden.

Opmerkelijk was elke week weer hoeveel mensen binnen het amateurvoetbal Jim kent. Geen team of club kwam voorbij of Jim zag weer een oude bekende en stond gezellig weer even bij te kletsen. Voor Jim was gezelligheid heel belangrijk. Op het veld moest er gepresteerd worden en mocht je ook best wat tegen hem zeggen als trainer of scheidsrechter. Na de wedstrijd dronken we weer met zijn allen een biertje en was Jim één van de mannen die de kantine afsloot.

Trainingskampen, nachtjes weg met de veteranen, feestavonden, de 3de helft, Jim was er altijd bij. En was er geen feest, dan organiseerde Jim samen met zijn vrouw Gerda een gezellige bbq-avond rondom de finale van de Champions League. Ook persoonlijk was Jim altijd een betrokken en sociaal man. Lief en leed kon je met hem delen. Jim bood altijd een luisterend oor en leefde oprecht met je mee.

Jim was altijd in voor een goed gesprek, een goede grap of gewoon slap geouwehoer. We hebben in ieder geval ontzettend veel met elkaar gelachen en mooie herinneringen gemaakt. Deze herinneringen gaan we koesteren en we zullen Jim missen. Jim bedankt!

We wensen Gerda, de kinderen, zijn familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte en kracht bij het verwerken van dit verlies.

In overleg met de familie zal eventueel meer informatie over de uitvaart van Jim volgen.