In memoriam: William de Koning

Op donderdag 25 maart kregen wij het verdrietige nieuws dat ons oud lid William de Koning is overleden. William is 76 jaar oud geworden.

Begin jaren 80 is William overgekomen van Progress en keeper van L.M.O. 1 geworden. William was een geweldige teamspeler die de gezelligheid heel hoog in het vaandel had staan. Op 42-jarige leeftijd stopte hij met keepen voor de selectie.

Na zijn actieve periode heeft William o.a. de jeugdkeepers van L.M.O. getraind, maar hij maakte vooral faam als teamleider van L.M.O. 1. Samen met technisch directeur Theo van Mourik vormde hij een geweldig duo die elkaar volledig aanvulden. Theo zorgde ervoor dat alles tot in de details was geregeld voor de selectie. William zorgde voor de ontspanning, humor en heel veel gezelligheid.

We hebben met William legendarische momenten mee mogen maken. Zo kwam hij met 30 graden het terrein op in een dikke bontjas omdat deze geluk zou brengen. Na winst die middag werd de bontjas hoog in de vlaggenmast gehangen. Ook nam hij de selectie achterin zijn Deka-busje van het werk mee naar horecagelegenheden of bracht hij iedereen naar huis. Maar door de humor van William wist je nooit waar je uit zijn busje zou stappen en zo zijn we op de meest bijzondere plekken geweest.

Ook kon William praten als brugman en met zijn charisma kreeg hij alles voor elkaar. Het lukte William regelmatig om spelers die te laat waren voor een wedstrijd alsnog in de basis opgesteld te krijgen door met de trainer te praten. Ook hebben wij William nooit zien betalen om bij welk evenement dan ook binnen te komen. Daarna belandden we met hem altijd op de beste plekken. Prachtige momenten om nooit te vergeten en altijd met heel veel humor. Om jonge spelers scherp te krijgen voor een wedstrijd vertelde hij elke week dat er scouts van Sparta en Feyenoord voor die speler langs de lijn stonden. Na de wedstrijd liet hij elke week weer de lege schaal met bitterballen in een volle kantine met veel geluid op de grond kletteren.

Helaas moest William te vroeg stoppen met zijn functie als teamleider omdat zijn vrouw ziek werd en hij haar volledig is gaan verzorgen. Ook al lag hem dit zwaar, het woord “verzorgingstehuis” was voor hem absoluut geen optie, ook al moest hij hiervoor zijn hobby opgeven. Ook dat was William.

Na het overlijden van zijn vrouw is William zelf gaan kwakkelen met zijn gezondheid en ook hier heeft hij de regie in eigen hand gehouden. Een ontzettend lieve, fijne en gezellige man en een echte L.M.O.’er is overleden. We gaan hem missen.

We wensen zijn dochters, kleinkinderen, naaste familie en vrienden heel veel sterkte met dit verlies.