Jeugd

Jeugdbeleid:

L.M.O. heeft een rijke traditie van een goede jeugdopleiding. L.M.O. staat ook bekend om enkele grote spelers die het heeft groot gebracht, waar de eerste voetbalpasjes werden afgelegd. Giovanni van Bronckhorst is misschien wel de bekendste speler die L.M.O. heeft voortgebracht, en we zijn er dan ook trots op dat hij met zijn Giovanni van Bronckhorst Foundation op het veld van L.M.O. nog steeds een bijdrage levert aan het aanleren van het voetbalspel aan jeugdigen.

Andere bekende namen zijn Piet de Kant (Sparta), Patrick Dumee (SVV en Excelsior), Raymond de Waard (AZ), Brayton Biekman (FC Den Bosch), Mark Smith (Sparta Rotterdam en AGOVV Apeldoorn) en Robin Hofman (Excelsior). Ook tussen de huidige jeugdspelers lopen er voetballers rond die het zo ver kunnen schoppen. Al houdt de jeugd zich steeds meer bezig met gamen en social media, voetbal staat bij veel kinderen, jongens en meisjes, toch nog steeds op nummer 1 als favoriete bezigheid.

Kinderen willen altijd winnen, maar winnen staat niet voorop. Het gaat hen daarbij vooral om de strijd, het spel, maar eenmaal gespeeld, is men klaar en kijkt men uit naar de volgende uitdaging, de volgende wedstrijd. De trainingen dienen om de spelers klaar te maken, te verbeteren in hun techniek en tactiek, hun sociale vaardigheden om de volgende wedstrijd weer beter te kunnen spelen.

Vanaf het seizoen 2014-2015 ging het roer bij L.M.O. om. Na een aantal jaren de teugels de vrije loop te hebben gelaten, wordt er weer gericht aangestuurd op verbetering van het voetbal, werkend naar een veilig voetbalklimaat bij L.M.O.. L.M.O. heeft altijd hoge ambities gehad, dus wordt er hoog ingezet bij de competitie, daarmee een flinke uitdaging neerleggend voor de jeugdspelers. Met de actieve inzet van Ramish Reenis en Ettore da Silva, is het streven dat er komend seizoen op alle teams twee trainers zijn en wordt er nog hard gewerkt aan een extra leider per team. Hierdoor kan er meer directe begeleiding voor alle spelers worden gerealiseerd en zullen de trainingen vooral in het teken staan van actief met de bal bezig zijn.

Tegelijkertijd zal er worden gewerkt aan een versterking van de sociale vaardigheden van de jeugdspelers. Mondiger, vaardiger, beheerster, meer discipline en respect tonend voor tegenstander, teamgenoten, grens- en scheidsrechter en alle andere ouderen. Er zal door L.M.O. actief worden toegezien op het naleven van de geldende regels.

Wat van belang blijft om voor ogen te houden is dat L.M.O. een vereniging is. Een vereniging bestaat bij de gratie van haar leden. De inzet van leden is dan ook erg belangrijk. Ieder jaar weer zijn er talloze vrijwilligers die zich in meer of mindere mate inzetten voor L.M.O.. Iedere ouder kan zich als vrijwilliger opgeven bij het Jeugdbestuur, graag zelfs! Meer handen maken licht werk. L.M.O., dat zijn wij. Wij samen, vrijwilligers, spelers, ouders, wij samen maken L.M.O.. De ouderen dienen dan ook het goede voorbeeld te geven aan de jongeren en we moeten elkaar daar ook op kunnen aanspreken.

Als jeugdbestuur gaan wij ons dan ook actief bezig houden met het verbeteren van de betrokkenheid van ouders en het versterken van de onderlinge verenigingsband. We hoeven geen (goede) vrienden van elkaar te worden, maar wel goede leden voor en met elkaar. Bij vragen, aarzel niet om met ons contact op te nemen. Wij zullen ook niet aarzelen om met u in contact te treden en u zo nodig aan te spreken.

Voor geïnteresseerden: het Jeugdbeleidsplan, klik hier.
Voor 2018-2019 is er een aanvullend jeugdbeleidsplan gemaakt, klik hier. Het oude plan blijft gelden.

Jeugdbestuur:

– Marc Brugman, Jeugdvoorzitter, 06-48232211, jeugdvoorzitter@rvvlmo.nl
– Ron Snaauw, Jeugdsecretaris, 06-24522122, jeugdsecretaris@rvvlmo.nl
– Mine Koc, 1e wedstrijdsecretaris, 06-51487199, mkoc.06@gmail.com
– Chantal van Leeuwen, algemeen bestuurslid, 06-48429099, cmaessen@msn.com
– Monica Brugman, algemeen bestuurslid, 06-52547897, monica.brugman@t-mobilethuis.nl
– Sergio van Bossé, algemeen bestuurslid, 06-41510478, s.vanbosse23@gmail.com
– Delbertson Martina, algemeen bestuurslid, 06-34852937, delbertson@live.nl
– Dennis van Leeuwen, algemeen bestuurslid, 06-42186003, dennisvanleeuwen@kpnmail.nl
– Sandhia Mangal, algemeen bestuurslid en vertrouwenspersoon, 06-41746349, sandhiamangal@hotmail.com
– Vanessa Verpaalen, algemeen bestuurslid, 06-14308018, vanessa_1508@hotmail.com

Speelkalender:

Eerste jeugd-wedstrijden zullen zijn op maandag 12 augustus 2019. Tot en met 14 september worden de poule-bekerwedstrijden doorlopen. Vanaf zaterdag 21 september begint ook de reguliere competitie. De bekerwedstrijden worden daarna gehouden op de competitievrije dagen.
Op 21 en 28 december 2019 en op 4 januari 2020 vooralsnog geen wedstrijden.
In mei enkel nog bekerwedstrijden en inhaalwedstrijden.

Het trainingsschema kan je hier vinden door te klikken.

Wachtlijst / Selectietraining:

Er is momenteel een wachtlijst voor alle jeugdspelers in de onderbouw.
Dat is nu eenmaal de keerzijde van als het goed gaat… 😉

Wat we nu doen is de spelers die zich aanmelden op een wachtlijst plaatsen en daarna, als er genoeg aanmelders zijn, houden we een selectietraining.
Bij die selectietraining kijken we dan naar de kwaliteiten van de spelers en op basis daarvan geven we dan aan of ze geschikt genoeg zijn om bij één van onze teams te komen voetballen. Zodra er dan een plaatsje vrij komt, kan de eerstvolgende dan die plaats innemen. We kijken daarbij niet alleen in de eigen leeftijdscategorie, soms spelen kinderen ook in een andere leeftijdscategorie mee, omdat ze dat fysiek aan kunnen en zo beter tot hun recht komen.

Intussen bekijken we ook of we kunnen uitbreiden, met een extra team, maar dat kan enkel en alleen als we ook extra trainers vinden. Uiteraard mogen de kinderen van trainers ook meteen mee doen, voor wat hoort wat. Trainers doen hun werk ook vrijwillig en krijgen daar ook niet voor betaald. Dus kandidaat trainers/leiders, zijn uiteraard ook welkom, samen bekijken we hoe en wat en welke extra begeleiding daarbij nog nodig is.

Verder zijn er in de loop van het jaar altijd wel spelers die afhaken, of worden weggestuurd. Lid zijn van LMO vergt ook inspanning en soms ook aanpassing. We vragen immers respect voor de medespelers, trainer en alle vrijwilligers die zich met het voetbal bezig houden. Dus behoudens overmacht, ben je ook gewoon aanwezig op trainingen en wedstrijden. Je kan een waarschuwing krijgen, een tweede, maar een keer houdt het op.

De grootste instroom ieder jaar is in de leeftijdscategorie van JO9, dus de kinderen van 7 en 8 jaar. De kinderen (en hun ouders) ervaren echter ook als snel dat spelen in een vereniging iedere week drie keer aandacht vraagt, tweemaal training, eenmaal wedstrijd. Dat kan alleen als je goed gemotiveerd bent.

Met dit in het achterhoofd, kan je je kind altijd nog aanmelden. Hij/zij krijgt dan te zijner tijd een uitnodiging voor een selectietraining en met wat geluk kan hij/zij nog dit seizoen meedoen, maar anders maakt hij/zij wel grote kans aan het einde van het seizoen, want dan worden alle teams herschikt.

Selectietrainingen voor komend seizoen:
– nog niet bekend: ergens in augustus/september, winterstop en april/mei

Deelname aan de selectietraining is alleen mogelijk als je al via de website bent aangemeld. Je wordt dan ook op tijd uitgenodigd.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u steeds weer contact met ons opnemen.