Junioren

B- en C- en D- junioren:

De oude benaming zoals hierboven is verdwenen, dat is nu: JO17, MO17, JO14, JO13. De J staat voor jeugd en de M staat voor meisjes, de O staat voor onder en het getal voor de leeftijd, maar vergis je niet, dit is gebaseerd op jaartal.
JO17/MO17 = geboren in 2004 – 2005
JO14 = geboren in 2006 – 2007
JO13 = geboren in 2008 en 2009

In augustus worden nog de selectietrainingen gehouden en worden de spelers op basis van weerstand (klasse) in de teams ingedeeld die aan de beker zullen gaan meedoen. De indeling geldt in principe voor het hele seizoen.

Spelers worden tijdens de competitie zoveel mogelijk in hun eigen team en bijpassende klasse gehouden. Enkel ten behoeve van het opdoen van wedstrijdervaring in een hogere klasse, kunnen spelers incidenteel ook in een hoger geplaatst team worden ingezet.

Spelers die door vakantie (of andere redenen) nog niet in augustus aanwezig waren, kunnen zo lang er nog plaats is, in een team worden bijgeplaatst. Dit kan inhouden dat deze speler mogelijk niet in de meest gunstige situatie terecht komt, wel zelfde klasse, maar in een hogere leeftijdscategorie.

Competitie indeling:

De teams die uitkomen in de competitie van de B-categorie, dit zijn alle jeugdteams van L.M.O., spelen eerst een paar bekerwedstrijden en daarna begint de gewone competitie, in twee ronde, een najaarsronde en een voorjaarsronde. Na de najaarsronde wordt bekeken of teams in dezelfde klasse of een andere klasse moeten spelen.

Trainen

JO17-1: Maandag- en woensdagavond van 20:15 – 21:30 uur (veld 1 voor).

MO17-1: Dinsdag van 18:00 – 19:15 uur (veld 2) en donderdagavond van 18:30 – 20:00 uur (veld 1) 

JO14-1: Maandag- en woensdagavond van 18.45 – 20.00 uur (veld 2 voor).

JO13-1: Maandag- en woensdagavond van 18.45 – 20.00 uur (veld 1 voor).

JO13-2: Maandag- en woensdagavond van 18:45 – 20:00 uur (veld 1 achter) 

Alle dagen is er training, behalve tijdens de kerstvakantie. Steeds verzamelen in de aangeduide kleedkamer. Kom naar L.M.O. in gewone kleren of trainingspak en pas op L.M.O. omkleden naar voetbaltenue. Wees op tijd! Iedere training begint met een korte briefing in de kleedkamer.

Technische staf:

Technisch coördinator: Fred van Zon

Doelstelling:

Spelers die als junior uitkomen voor L.M.O. worden langzaamaan klaar gemaakt om ook in de eerste teams van L.M.O. uit te komen. Het uiteindelijke doel is immers een eigen jeugdopleiding en spelers die doorstromen na jarenlange opleiding binnen L.M.O. en dan het hart van L.M.O. gaan vormen in het eerste op zaterdag.

Daarom wordt bij L.M.O. ingezet op zowel verbetering van de technische en tactische kwaliteiten van een speler als op de sociale ontwikkeling, als teamspeler, zodat een jongeling bij L.M.O. opgroeit tot een totaal voetballer.

Vanaf tweedejaars JO17 is het behalen van het spelregelbewijs door de KNVB verplicht. Bij L.M.O. wordt reeds vanaf JO15 aandacht aan de spelregels besteed (onder meer ook door ze ervaring als scheidsrechter te laten opdoen), zodat geen enkele speler niet tijdig zijn spelregelbewijs zal halen. Zie ook:  www.voetbalmasterz.nl.

Teamindeling:

Ieder jaar weer dienen trainers met elkaar te bespreken welke spelers volgend seizoen naar welk team gaan. Het lijkt wel een beetje op rapportbesprekingen van school. De Jeugdvoorzitter mag ieder jaar dan mededelen wat en hoe dit is verlopen. We doen het steeds zo zorgvuldig mogelijk, maar mocht er toch iets zijn misgegaan, mag je dat aan de Jeugdvoorzitter laten weten, bij voorkeur per email (jeugdvoorzitter@rvvlmo.nl) of WhatsApp (06-48232211). Om jullie te laten begrijpen hoe de lijstjes tot stand zijn gekomen, volgt nu eerst nog wat uitleg hoe we daarbij te werk gaan.

Eerst kijken we naar het totaal aantal spelers en trainers, dan naar het aantal teams dat we kunnen opstellen. Daarna dienen we een inschatting te maken in welke klasse we de teams kunnen laten uitkomen en dan nog eens dienen we te kijken welke speler het beste in welk team past. Daarbij kijken we zeker ook wel naar de groep, dus de vriendschappen, maar belangrijker is in te schatten welke weerstand het beste past bij iedere speler. Daarvoor wordt iedere speler besproken door de trainer van afgelopen seizoen en de trainer van komend seizoen. De bedoeling is evenwichtige teams die prettig in hun vel zitten en samen goede resultaten kunnen boeken. Als je aan het begin van het seizoen evenveel wint als verliest, bent je goed ingedeeld. Als je in de loop van het seizoen beter gaat presteren, is de training en begeleiding goed. Dat is dus waar we naar streven.

Op basis van de ervaringen van vorig seizoen, voor nieuwelingen de bijgewoonde selectietrainingen en/of selectiewedstrijden, maar ook andere informatie, waarbij niet alleen de kwaliteiten van de individuele speler aan bod kunnen komen, maar ook wat die speler toevoegt aan het team, is uiteindelijk de onderstaande indeling tot stand gekomen. Ieder team heeft een keeper nodig, aanvallers, verdedigers en ook al laten we spelers nog rouleren, we houden er ook nu al wel rekening mee. Soms plaatsen we een speler in een hogere leeftijdscategorie omdat die al verder ontwikkeld is, soms vragen we dispensatie aan voor een speler om in een jongere leeftijdscategorie te mogen uitkomen. Dit doen we omdat niet iedereen de groeispurt op hetzelfde moment in de pubertijd krijgt.

De indelingen zijn bindend, dus er wordt verder niet over onderhandeld. Als spelers (en ouders) tijdens het seizoen hun kwaliteiten tonen, kan dat aanleiding zijn tot aanpassingen. Aan het einde van de bekerwedstrijden, (oktober) en bij de winterstop worden er wijzigingen doorgevoerd in de teamindeling, voor zover nodig. Niet iedere speler ontwikkelt even snel en soms is er zelfs even achteruitgang, door een groeispurt of wegens ontwikkelingen thuis of op school.

Mocht je naam nog niet op één van de lijstjes staan, laat het dan weten, misschien is er wat onduidelijkheid met je inschrijving en/of je wel lid blijft van L.M.O., of je hebt te veel achterstand in je contributiebetalingen. Verder heeft een aantal spelers zich aangemeld na de laatste selectietraining van vorig seizoen. Zij zullen in het nieuwe seizoen nog worden uitgenodigd voor een selectietraining of -wedstrijd en daarna worden ingedeeld. Zij staan dan nog niet op deze lijstjes.

Mocht je naam ten onrechte opgenomen staan, omdat je al weg bent van L.M.O., laat het dan ook weten, want dan is er kennelijk wat misgegaan met je uitschrijving of overschrijving.