Pupillen

JO8 tot en met JO12:

De oude benaming is verdwenen, dat is nu: JO12, JO11, JO9 en JO8. De J staat voor jeugd, de O staat voor onder en het getal voor de leeftijd, maar vergis je niet, dit is gebaseerd op jaartal.
JO12 = geboren in 2009

JO11 = geboren in 2010

JO9 = geboren in 2012

JO8 = geboren in 2013

JO7 = geboren in 2014 en later

In augustus worden er nog selectietrainingen gehouden en worden de nieuwe aanmeldingen nog bij de teams ingedeeld die aan de beker zullen gaan meedoen.

Na de eerste bekerwedstrijden en ook weer na de najaarscompetitie worden de teams zo nodig aangepast. Spelers worden tijdens de competitie zoveel mogelijk in hun eigen team en bijpassende klasse gehouden. Enkel ten behoeve van het opdoen van wedstrijdervaring in een hogere klasse, kunnen spelers incidenteel ook in een hoger geplaatst team worden ingezet. Spelers worden niet als straf in een lager team geplaatst.

Spelers die door vakantie (of andere redenen) nog niet in augustus aanwezig waren, kunnen in principe eerst in de herfstvakantie worden herplaatst.

Competitie indeling:

De teams die uitkomen in de competitie van de B-categorie, dit zijn alle jeugdteams van L.M.O., spelen eerst een paar bekerwedstrijden en daarna begint de gewone competitie, in twee ronde, een najaarsronde en een voorjaarsronde. Na de najaarsronde wordt bekeken of teams in dezelfde klasse of een andere klasse moeten spelen.

Vanaf JO13 is een KNVB-spelerspas vereist. Daarvoor is een recente digitale pasfoto nodig, dus zorg dat we die op tijd (augustus) hebben. Dit is met name van belang bij overgang van JO11/JO12 naar JO13. Alle spelers dienen bij inschrijving ook al een pasfoto in te leveren. Intussen kan je die overigens ook zelf uploaden via de app van de KNVB (Sportlink / voetbal.nl).

Trainen (2020-2021)

Iedere maandag- en woensdagavond voor de JO8, JO9, JO11, JO12.

Er is altijd, weer of geen weer, training, behalve tijdens de Kerstvakantie. Steeds verzamelen in de aangeduide kleedkamer. Kom naar L.M.O. in gewone kleren of trainingspak en pas op L.M.O. omkleden naar voetbaltenue. Wees op tijd! Iedere training begint met een korte briefing in de kleedkamer.

Technische staf:

Technisch coördinator: Ettore da Silva (voor JO8, JO9, JO11)

Doelstelling:

Spelers die als pupil uitkomen voor L.M.O. worden als pupil eigen gemaakt met het voetbalspel, de spelregels en krijgen techniek aangeleerd. Het spelplezier staat voorop en het is aan de trainers om de kwaliteiten van de spelers zo effectief mogelijk te doen ontwikkelen.

Tot JO12 wordt nog doelgericht gespeeld, vanaf JO13, waar men op een heel veld gaat spelen, wordt ook steeds meer taakgericht gespeeld en getraind. Bijna alle regels van het echte voetbal worden dan al toegepast, inclusief buitenspel en dat vergt best een flinke inspanning. Die inspanning moet ze dan wel weer klaar stomen om bij de junioren verder te kunnen groeien.

Het uiteindelijke doel is immers een eigen jeugdopleiding en spelers die doorstromen na jarenlange opleiding binnen L.M.O. en dan het hart van r.v.v. L.M.O. gaan vormen in het eerste op zaterdag of het eerste op zondag.

Daarom wordt bij L.M.O. ingezet op zowel verbetering van de technische en tactische kwaliteiten van een speler als op de sociale ontwikkeling, als teamspeler, zodat een jongeling bij L.M.O. opgroeit tot een totaal voetballer.

Teamindeling:

Ieder jaar weer dienen trainers met elkaar te bespreken welke spelers volgend seizoen naar welk team gaan. Het lijkt wel een beetje op rapportbesprekingen van school. De Jeugdvoorzitter mag dan steeds weer mededelen wat en hoe dit is verlopen. Dit wordt zo zorgvuldig mogelijk gedaan, maar mocht er toch iets zijn misgegaan, mag je dat aan de Jeugdvoorzitter laten weten, bij voorkeur per email (jeugdvoorzitter@rvvlmo.nl) of WhatsApp (06-48232211). Om jullie te laten begrijpen hoe de lijstjes tot stand zijn gekomen, volgt nu eerst nog wat uitleg hoe we daarbij te werk gaan.

Eerst kijken we naar het totaal aantal spelers en trainers, dan naar het aantal teams dat we kunnen opstellen. Daarna dienen we een inschatting te maken in welke klasse we de teams kunnen laten uitkomen en dan nog eens dienen we te kijken welke speler het beste in welk team past. Daarbij kijken we zeker ook wel naar de groep, dus de vriendschappen, maar belangrijker is in te schatten welke weerstand het beste past bij iedere speler. Daarvoor wordt iedere speler besproken door de trainer van afgelopen seizoen en de trainer van komend seizoen. De bedoeling is evenwichtige teams die prettig in hun vel zitten en samen goede resultaten kunnen boeken. Als je aan het begin van het seizoen evenveel wint als verliest, bent je goed ingedeeld. Als je in de loop van het seizoen beter gaat presteren, is de training en begeleiding goed. Dat is dus waar we naar streven.

De indelingen zijn bindend, dus er wordt verder niet over onderhandeld. Als spelers (en ouders) tijdens het seizoen hun kwaliteiten tonen, kan dat aanleiding zijn tot aanpassingen. Aan het einde van de bekerwedstrijden, (oktober) en bij de winterstop worden er wijzigingen doorgevoerd in de teamindeling, voor zover nodig. Niet iedere speler ontwikkelt even snel en soms is er zelfs even achteruitgang, door een groeispurt of wegens ontwikkelingen thuis of op school.

Mocht je naam nog niet op één van de lijstjes staan, laat het dan weten, misschien is er wat onduidelijkheid met je inschrijving en/of je wel lid blijft van L.M.O. of je hebt te veel achterstand in je contributiebetalingen. Verder heeft een aantal spelers zich aangemeld na de laatste selectietraining van vorig seizoen. Zij zullen in het nieuwe seizoen nog worden uitgenodigd voor een selectietraining of -wedstrijd en daarna worden ingedeeld. Zij staan dan nog niet op deze lijstjes.