Keeper Veteranen L.M.O. haalt eindelijk zijn sportieve revanche

Vandaag dan eindelijk de wedstrijd waar de keeper van de Veteranen van L.M.O. al zo lang naar uitgekeken heeft, de thuiswedstrijd tegen NOCKralingen. De uitwedstrijd werd volgens hem door de nodige scheidsrechterlijke dwalingen een martelgang voor onze veteranen, waardoor hij vond dat wij met de thuiswedstrijd toch echt even sportieve revanche moesten gaan nemen. De Veteranen werden door de keeper opgedragen om de hele wedstrijd vol gas te geven en geen moment te verzaken. Alle wedstrijden wil hij graag winnen, maar deze zeker.

Dit was makkelijker tegen elkaar gezegd dan gedaan. Met maar twee wisselspelers werd begonnen aan de wedstrijd. L.M.O. begon zeer slordig aan de wedstrijd en leverden de bal veel te snel en te makkelijk in. Toch was het Jorge die na een mooie aanval de 1-0 op het bord bracht. De grensrechter van NOCKralingen wilde nog buitenspel geven, maar ook hij zal weten dat dit niet kan als je van eigen helft start. NOCKralingen was nu even de kluts kwijt en L.M.O. schakelde nog even een tandje bij. Patrick Vaes nam de bal rand zestien aan, draaide naar binnen en schoot de bal netjes langs de rechter paal, 2-0. Met de 3-0 van Michel waren de bezoekers pas echt van slag. Patrick Vaes haalde goed de achterlijn, schoof de bal bij Michel in de voeten waardoor deze de 3-0 tegen de touwen werkte. Drie spelers van NOCKralingen trokken nu hun shirt uit en gingen douchen. Volgens hen had er voor buitenspel gefloten moeten worden en was dit doelpunt niet terecht. Jammer voor deze jongens. Zo lieten ze wel hun “maatjes” vallen die nu even met 10 man verder moesten. Ook hun eigen grensrechter gaf nog aan dat het geen buitenspel was, bal kwam vanaf de achterlijn en michel bleef netjes achter de bal, maar ook zijn uitleg had geen effect op deze spelers. L.M.O. maakte graag gebruik van de onrust bij hun in het elftal en Michel kon makkelijk voor de 4-0 zorgen. Uit een spaarzame aanval werkte NOCKralingen toch nog even de 4-1 binnen. Na dit doelpunt leefde NOCKralingen nog even op, maar ondanks de 1 tegen 1 situatie in de zestien en een goed schot van afstand bleef het doel van L.M.O. in de eerste helft verder leeg. Een elfde speler had zich inmiddels weer bij NOCKralingen aangesloten waardoor de rust met 22 spelers werd gehaald.

De tweede helft begon, geheel tegen de traditie in, goed. L.M.O. gaf niets weg, zat zeer kort op de bal en speelde eigenlijk alleen maar op de helft van onze gasten. Het was Michel die met een schitterend hard schot de 5-1 binnen werkte en nog geen tien minuten later schoot hij de 6-1 ook maar even binnen. NOCKralingen sprak onderling al af om niet meer met teveel man naar voren te lopen omdat ze anders weer de sprint aan moesten richting eigen doel, rustig uitspelen en schade beperken was het motto geworden. Toch was het Patrick Vaes die een schot op doel waagde. Doordat het zo druk in de zestien was ging de bal via een verdediger en met keeper en al het doel in. We hebben dan ook afgesproken dat we dit doelpunt op naam van e.d. zetten, 7-1. Met nog een kwartier te gaan moest het toch lukken om die 10 te halen?! Michel was vandaag weer op dreef en schoot de 8-1 binnen. Daarna bleven onze veteranen drukken richting NOCKralingen doel, maar deze waren niet van plan om ons de 10 te laten halen. Het doelpunt van Alwin kwam in de 90ste minuut te laat, waardoor de wedstrijd in een zeer verdiende 9-1 eindigde. Een zeer rommelige wedstrijd, maar misschien wel omdat we deze wel heel erg graag wilde winnen, toch klasse mannen!

Volgende week spelen onze veteranen uit tegen CKC. Deze wedstrijd is voor veteranen begrippen erg laat. Aftrap om 14:00 uur, u komt toch ook!?