Kevin van Santen held L.M.O. 1 za

Bron: www.zinkwegseboys.nl – Jan Schipper

Zinkwegse Boys stuitte in de eerste helft uit bij L.M.O. keer op keer op de doelman van de thuisploeg. Deze was er persoonlijk verantwoordelijk voor dat zijn ploeg niet op flinke achterstand kwam maar met 1-1 de rust haalde. In de tweede helft sloeg L.M.O. sluw toe in de tegenstoot waardoor ZWB met een 3-2 nederlaag terug naar huis werd gestuurd.

De wedstrijd was amper begonnen of Zinkweg keek al tegen een achterstand aan. De eerste de beste bal die voor het doel kwam werd uitverdedigd maar een L.M.O.-er schoot de rebound strak in de hoek, 1-0. De Boys pakten hierna het spel prima op en met goed opbouwend voetbal kwamen er flinke kansen. Ronald van Ruiven kreeg rond de 12e minuut 2 vrije trappen achter elkaar. De eerste bokste de keeper tegen de onderkant van de lat.

Ondanks dat er 3 Zinkweggers voor het doel stonden kregen ze de terugspringende bal niet onder controle. De tweede vrije trap tikte de keeper uit het uiterste hoekje. Zinkwegse Boys bleef goed combineren en L.M.O. kon in deze fase louter tegen proberen te houden. In de 16e minuut kwam Kevin Brasser alleen voor de keeper maar weer kwam de laatste als winnaar uit de bus. Tien minuten later leek deze dan toch kansloos op een poeier van Marcel Hoogervorst. Hij schoot echter rakelings naast. Vervolgens een kopkans voor Sander van Hamburg. Via de vingertoppen van de keeper belandde de bal via de paal naast. Trainer Mark Smeding , die veel diepte in het spel gebracht heeft, kan helaas nog steeds geen beroep doen op de voorwaartsen Pascal Hoek en Michael Vos en zag lijdzaam toe dat de afronding het grote manco was. Gelukkig viel in de 37e minuut de bal wel binnen. Een inzet van Martijn van Zuuren belandde via via voor de voeten van Kevin Brasser waardoor de keeper eindelijk kansloos was, 1-1.

Na de rust was het helaas weer snel 2-1. De linkerspits wist optimaal te profiteren van balverlies in de opbouw van ZWB. Hij sneed naar binnen, zette 2 verdedigers op het verkeerde been en rondde oog in oog met Stefan van Ruiven in het uiterste hoekje af, 2-1. Een mokerslag voor Zinkwegse Boys daar de tegenstander uit 3 kansen wel 2 keren wist te scoren. De 2-2 kwam er en viel in de 68e minuut. Uit een vrije trap van Ronald van Ruiven kopte Sander van Hamburg strak binnen. Toch bleef de winst in Rotterdam. De rechterspits werd via een steekpass gelanceerd en rondde beheerst af, 3-2. Hierna probeerde ZWB de gelijkmaker nog te forceren maar de thuisploeg had de zaak acherin nu goed onder controle waardoor er niet meer gescoord werd.