L.M.O. 1 blijft foutloos

Op 9 november nam LMO het op het eigen sportpark op tegen Swift Boys. LMO moest het doen zonder een aantal gewaardeerde spelers, waardoor trainer van Zon genoodzaakt was om wat te schuiven in de basisformatie. Swift Boys verzamelde tot nu toe 7 puntjes in de competitie, maar deed dit vooral in de thuiswedstrijden. Om drie uur gaf scheidsrechter van dienst Kleinkramer het signaal voor aanvang van de wedstrijd.

LMO kreeg na 5 minuten een flinke domper te verwerken toen een lange bal tussen de verdediging en keeper Koolmees viel. Swift Boys aanvaller Mendes wist met dit buitenkansje wel raad en schoot het leer over de keeper heen en zorgde er zo voor dat Swift boys al snel de leiding pakte. LMO kreeg hierna de overhand, maar echte kansen leverde dit niet op. Tot de 38ste minuut waarin Lopez een goede voorzet afleverde die door Danny Paludanus werd binnen geknikt. 1-1. Met deze stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

In de tweede helft zocht LMO nadrukkelijker het doel van Swift Boys. De eerste echte kans leverde ook een doelpunt op, toen Glodi Kuba het hoofd van Hilkemeijer vond. Laatstgenoemde knikte de bal keurig achter keeper Leito. Na dit doelpunt bracht trainer van Zon Alemawor in voor Paludanus. Dit zorgde voor meer snelheid en dreiging voor het doel van Swift Boys. Via één zo’n moment ontsnapte Alemawor aan de buitenspelval en wist hij Aron de Hengst te vinden. De Hengst kapte en draaide om uiteindelijk de bal met zijn (chocolade) linkerbeen het doel in te werken. 3-1. Een paar minuten later was het wederom Alemawor die de diepte in werd gestuurd. Zijn harde en lage schot in de korte hoek was keeper Leito te machtig.

Spits Aron de Hengst was na afloop blij, maar kritisch: ‘in de eerste helft gaat er gewoon te veel fout. Je komt snel achter en dan is er bij de tegenstander zoiets van: wij gaan ze het eerste puntverlies bezorgen. Dat mag ons niet gebeuren! Gelukkig hebben we in de tweede helft laten zien dat wij een hecht collectief zijn en hebben we de punten op Rotterdam Zuid gehouden.’

Zo eindigde de wedstrijd in wederom een overwinning voor LMO. Waardoor LMO fier aan kop staat met 24 punten uit 8 duels.