L.M.O. 1 pakt 1ste periodetitel

Zaterdag 7 december om 15.00 uur trapten NOC Kralingen en LMO af voor speelronde 11. Door de onverwachte verliespartij van CKC een week eerder tegen Bolnes kon LMO vandaag de 1e periode pakken. Trainer Fred van Zon hamerde voor de wedstrijd op het feit dat NOC Kralingen LMO heel graag het eerste punt verlies wilde toebrengen door heel veel strijd te leveren en met LMO in de duels wilde komen. NOC Kralingen heeft snelle buitenspelers en in Jaime da Silva Mendes een slimme ervaren en geslepen spits die weet wat er gevraagd wordt.

Bij LMO was bij een aantal jongens wel wat spanning te zien wat resulteerde in slordig balverlies. Het was voor de technische staf een geruststelling dat er met Michael Koolmees een betrouwbare sluitpost stond achter het foutloos acterende centrale duo Mark van Zanten / Rene Wilting waarbij de laatstgenoemde uitgroeide tot de beste man van het veld. De eerste helft was van een bedenkelijk niveau, NOC Kralingen counterde waar mogelijk via Cihan Kolay en de achter de spits aansluitende Shqiron Ramizi maar zonder succes. LMO speelde te vaak de diepe bal op spits Aron Utberg. Buitenspelers Danny Pauludanus en Malcolm van Noort konden niet in de combinatie komen om gevaar te stichten. Buiten wat halve kansen stond NOC Kralingen laatste man Dennis Nagels nooit echt onder druk.

De theepauze werd door trainer van Zon benut om wat puntjes op de ï te zetten en de jongens duidelijk te maken dat we moesten gaan voetballen. Deze woorden kwamen binnen want vanaf de aftrap ging het duidelijk wat beter. Helaas moest Nick van Duuren al in de 50e minuut met een liesblessure worden gewisseld. Voor hem kwam Tariq Sies in het veld. Ook Erelfelino Lopez moest kort daarna met een hoofdblessure worden vervangen door Huseyin Uzuner. Ook de moegestreden Aron Utberg werd vervangen door Mo Bakir. De omzetting met Daley Hilkemeyer in de spits bracht het nodige gevaar, het was wachten op de bevrijdende openingstreffer. Die kwam in de 70ste minuut. De verdiende voorsprong kwam op naam van Malcolm van Noort die op links diep ging en zijn tegenstander Tarik Tahtah op snelheid klopte waarna zijn schot  keeper Yorick Zwiep te machtig was. Op het middenveld heerste Pedro Miranda Martins als vanouds en de druk van LMO nam toe. In de 78e minuut  was daar de overtreding in het strafschopgebied op Daley Hilkemeyer. Scheidsrechter Hogendoorn kon niet anders dan naar de stip wijzen. De jarige Mark van Zanten schoot vervolgens de bal ijzig kalm langs de kansloze Zwiep en bracht de 0-2 op het scorebord. Buiten nog een kans voor de snelle van Noort werd de wedstrijd rustig uitgespeeld. De periodetitel was een feit en LMO kon rustig huiswaarts keren waar in de kantine, met dank aan het kantine personeel, nog gegeten en gedronken werd.

Volgende week is LMO vrij van competitieverplichtingen en kunnen wij ons gaan richten op de komende feestdagen en winterstop. Op zaterdag 25 januari om 15.00 uur hervat LMO de competitie met een heuse kraker thuis tegen nummer 2 CKC.

Het bestuur, technische staf en spelers wensen iedereen fijne feestdagen en een gezond en sportief 2020.