L.M.O. 1 wint 1ste competitiewedstrijd

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen 2019/2020 was direct een kraker tussen twee zogeheten ‘kampioenskandidaten’. LMO mocht het thuis opnemen tegen Maense. Beide ploegen hebben zich in de zomerperiode flink weten te versterken en hebben de ambitie om zich in de top van de vierde klasse G te nestelen. Zowel LMO als Maense zijn bekerpoule glansrijk doorgekomen; negen punten uit drie wedstrijden.

Om 15.30 floot scheidsrechter Warring voor de start van de wedstrijd, waarin beide ploegen in de beginfase vooral zoekende waren. LMO zakte in balbezit wat in, terwijl Maense de tegenstander vroeg onder druk probeerde te zetten. Hierdoor was LMO genoodzaakt veelal de lange bal te spelen op Aron Utberg en Nick van Duuren. Uit één van zo’n lange bal kwam Utberg alleen voor de keeper te staan, deze redde echter bekwaam. Uit de daaropvolgende hoekschop kwam de bal voor de voeten van Tom Dijksman, die de bal panklaar legde voor de lange Daley Hilkemeijer die de bal over de keeper heen kopte. 1-0. Na dit doelpunt kreeg Maense echter meer grip op de wedstrijd en via de behendige de Jager, Ribeiro en de Barros kreeg het aanvalsspel ook meer vorm. Nadat Correia een niet te missen kans toch nog over wist te krijgen, was het Abner Viera Mendes Teixeira die door de defensie van LMO slalomde en de keeper verschalkte met een bekeken schot in de hoek. Hilkemeijer kreeg kort na dit doelpunt een kopkans om LMO direct weer op voorsprong te zetten, maar zijn kopbal mistte richting. Met een 1-1 stand gingen beide ploegen de rust in.

Na de pauze speelde het spel zich meer en meer af op het middenveld, waardoor er tot de 75ste minuut weinig spectaculairs meer beide doelen gebeurde. In deze minuut wist Ribeiro zich ruimte te verschaffen om het doel van Koolmees onder vuur te nemen. De ervaren doelman redde echter stijlvol op het vlammende schot. In de tegenaanval was het van Duuren die Utberg wist te vinden. Utberg zag op zijn beurt Dijksman positie kiezen voor het doel en wist hem met een goede pass te bereiken. Dijksmans lage, harde schot verdween in de benedenhoek buiten het bereik van de keeper. 2-1. Nog geen vijf minuten later was het van Duuren die wederom Dijksman kon bereiken.
Dijksman speelde zich knap vrij en schoot de bal dit keer schitterend in de bovenhoek. Deze goal leverde wat frustratie op bij enkele spelers van Maense. Aanvoerder dos Reis mocht van geluk spreken dat diverse onbesuisde charges onbestraft werden gelaten door de verder goed leidende arbiter Warring. Het slotakkoord was weggelegd voor Edilsony Dias Gomes die, na goed doorgaan, de keeper verschalkte met een hard schot. Na deze 4-1 floot de scheidsrechter direct voor het eindsignaal, waarna de equipe van Fred van Zon elkaar juichend in de armen viel.

Al met al een verdiende, maar een wel wat geflatteerde overwinning voor de elf in het blauw-wit. De jarige voorzitter Fred Dorst sprak na afloop van ‘het beste verjaardagscadeau’ wat hij zich maar kon wensen en matchwinner Tom Dijksman sprak de veelbelovende woorden: ‘dit is nog maar het begin!’ Volgende week mag Maense het opnemen tegen SDV en reizen de mannen van LMO af naar Bolnes.