L.M.O. 1 wint ook de 2de lastige wedstrijd

In de tweede speelronde in de vierde klasse G stond op het winderige Sportpark Bolnes de wedstrijd tussen de thuisploeg en LMO op het programma. Voor Bolnes de eerste wedstrijd van het seizoen, voor LMO de tweede krachtmeting na de knappe 4-1 thuisoverwinning op Maense in de eerste speelronde.

Trainer Serge Lopes van Bolnes zag zijn team als favoriet in dit onderonsje: ‘Tegen LMO moeten we drie punten pakken. Ik heb ze afgelopen zaterdag gezien in het duel tegen FC Maense en ondanks de ruime zege was FC Maense de bovenliggende partij. Ik zie de wedstrijd wel met vertrouwen tegemoet.’

Aan de andere zijde voerde trainer Fred van Zon (noodgedwongen) een aantal wijzigingen door in zijn basisformatie. Flankspelers Utberg en Paludanus moesten plaatsmaken voor Sies en Dias Gomes.

Iets over half drie floot scheidsrechter den Turk voor het beginsignaal van de wedstrijd. In het eerste kwartier was het Bolnes wat het initiatief nam. Uit een corner leverde dit een schotkans op voor Jazzley John. Zijn vlammende schot raakte echter de buitenkant van de paal. Niet veel later kopte diezelfde John richting doel, zijn kopbal smoorde, ongelukkig, op de hand van Dias Gomes.
Scheidsrechter den Turk kende echter geen genade: strafschop. De ervaren John liet Koolmees kansloos: 1-0. Na dit doelpunt bleef Bolnes de betere ploeg. Het was feller in de duels, won de vaker de tweede bal en kreeg van LMO de ruimte om via centrale verdedigers van Leeuwe en Vrolijk rustig op te bouwen. Dit resulteerde echter niet in een verdere uitbreiding van de score. Vlak voor rust was Sies zelfs dichtbij de gelijkmaker toen zijn schot via de paal naast het doel belandde.

In de tweede helft kantelde het wedstrijdbeeld volledig. LMO zette direct druk op de achterhoede van Bolnes en zocht steeds nadrukkelijker het doel van keeper Mike Hamstra. Dit leverde
schietkansen op voor Tom Dijksman en Glodi Kuba, maar in de 55ste minuut een doelpunt van Daley Hilkemeijer. Sies hield in de vijandelijke zestien het overzicht, paste op Hilkemeijer wiens lage schuiver onhoudbaar bleek voor keeper Hamstra. 1-1. Na deze treffer wisselde trainer van Zon linksback Uzuner voor rechtsbuiten Malcolm Alemawor. Dit zorgde voor nog meer druk op de achterhoede van Bolnes, die zich op dat moment moest beperken tot tegenhouden. Waar Nick van Duuren en Pedro Martins eerder nog mistte, was het de ingevallen Alemawor die Tom Dijksman voor het doel vond. Laatstgenoemde nam goed aan en plaatste de bal hard en laag in de benedenhoek. 1-2. Tien minuten later vond een goede aanval via Kuba, van Duuren en Alemawor uiteindelijk eindstation Dijksman die ook de 1-3 binnen schoot. Waar LMO hierna de score nog had kunnen opvoeren, bleek dit derde doelpunt voor Bolnes de doodsteek. Rond half 5 floot de goed leidende scheidsrechter den Turk voor het einde van de wedstrijd, die twee gezichten kende.

Doelman Koolmees verklaarde na afloop: ‘ik begrijp niet wat wij in de eerste helft aan het doen zijn. We lopen te ver terug en de aansluiting tijdens het druk zetten is er niet. In de tweede helft laten we zien dat wij gewoon goed kunnen voetballen!’ Trainer Fred van Zon voerde ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen Maense een aantal wijzigingen door. Hij werd na afloop gevraagd of hij, na de slechte eerste helft van zijn ploeg, nog steeds stond achter die keuze: ‘daar sta ik nog steeds achter ja. Het pakte alleen niet uit zoals ik verwacht had. De eerste helft was gewoon een zeer slappe hap en in de tweede helft hebben wij meer gebracht. De veranderende tactiek (van 433 naar 442) en het inbrengen van Malcolm pakte goed uit. Kortom, een niet al te beste wedstrijd, maar wel 3 punten. Volgende week zullen wij het moeten laten zien tegen het voor ons altijd lastige DRL.’