L.M.O. 1 (zat) krijgt te veel bij Hermandad

L.M.O. (zat) won afgelopen zaterdag bij Hermandad met 1-3, een “gepikte” overwinning nota bene bij het voormalig “politie-elftal”. Na een rommelige openingsfase, waarbij Hermandad veelal balbezit had, kwam L.M.O. al in de 11e minuut op voorsprong. De eerste de beste redelijke aanval van L.M.O. over de linkerkant, bracht Alex Derby aan de bal, die met een prima voorzet Joery Stadhouders (de kleinste man van het veld) bereikte, die bij de 2e paal knap binnenkopte. Nog geen minuut later had de 1-1 moeten vallen, toen een steekbal de L.M.O. verdediging verraste en een Hermandad speler vrije doorgang had naar doelman van Santen, die knap pareerde. Hermandad had zeker een overwicht en L.M.O. was niet in staat de bal lang in de ploeg te houden en kwam dus nauwelijks in de buurt van het doel van Hermandad. Dat lukte wel in de 21ste minuut. Mark Wiersma onderbrak een Hermandad aanval en wist Mark de Wit de bereiken die in een keer Rachied Kompier wegstuurde. De snelle Kompier kwam 1 tegen 1 te staan en kapte kort zijn tegenstander uit om raak te schieten. De 100% score van L.M.O. deed Hermandad niet verslappen. In de laatste 10 minuten voor de rust verscheen men een keer alleen voor doelman van Santen, die wederom zijn ploeg redde. Daarna mocht Hermandad 5 corners op rij nemen, maar ook dit leverde allemaal niets op. De 0-2 rust was dan ook niet in overeenstemming met de wedstrijd.

Na rust was het van de zijde van L.M.O. niet veel beter, al waren er niet al te veel grote kansen te noteren van Hermandad, dat wel steeds dreigender werd en L.M.O. er nauwelijks uit liet komen. Tijdens een van de spaarzame goede counters van L.M.O. verscheen Kompier alleen voor de Hermandad doelman, maar die wist redding te brengen. Uit de rebound wist ook Tyron Sambo niet te scoren, zijn inzetten werden door de Hermandad doelman tot 3 maal toe knap uit het doel gehouden. Hermandad ging verder op zoek naar een treffer en kreeg in de 72ste minuut eindelijk loon naar werken. 1-2. L.M.O. wankelde in deze periode en de wedstrijd leek te kantelen in het voordeel van Hermandad. Toch was het L.M.O. dat met de punten richting Rotterdam-Zuid ging. Bij een snelle uitbraak over de rechterkant stuurde Gregory Kingombe de snelle Jurgen Liesdek weg. Diens voorzet werd door een Hermandad verdediger van richting veranderd en belandde in het doel, 1-3. Met nog een paar minuten op de klok was de koek op voor Hermandad, dat alles had gegeven om de gelijkmaker te produceren. L.M.O. kreeg met de 1-3 misschien wel teveel, maar de ploeg heeft wel laten zien ook te kunnen knokken voor een goed resultaat.

Opstelling L.M.O. Kevin van Santen – Jurgen Liesdek – Ettore da Silva – Mark Wiersma – Alex Derby (70 Ricardo Blok) – Joery Stadhouders – Eder Lopes – Mark de Wit – Rachied Kompier (80 Kevin vd Berg) – Tyron Sambo – Gregory Kingombe