L.M.O. 1 zat PERIODEKAMPIOEN!

L.M.O. 1 zat is zaterdag 22 februari de “winnaar” geworden van de tweede periode in de 4de klasse E en mag dus in de nacompetitie gaan strijden voor promotie naar de 3de klasse. L.M.O. was door het gelijke spel in de uitwedstrijd tegen Zinkwegse Boys afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd Poortugaal – Egelantier Boys. Toen bleek dat daar ook geen winnaar uit voort was gekomen, kon L.M.O. haar feestje gaan vieren. Onderstaand het verslag van de wedstrijd Zinkwegse Boys – L.M.O. 1 zat. (bron: www.voetbalrotterdam.nl – Jan Schipper)

L.M.O. op de valreep naast Zinkwegse Boys

Zinkwegse Boys greep thuis tegen L.M.O. naast de winst door vlak voor tijd nog 2 tegentreffers te incasseren. Met het 2-2 gelijkspel greep L.M.O., door gunstige overige uitslagen, de 2e periodetitel. Er zijn merkwaardige en zeer merkwaardige wedstrijden en dit was er duidelijk eentje uit de laatste categorie. Zinkweg voetbalde direct offensief en L.M.O. knokte vanaf het begin tegen zichzelf vanwege de druk van een eventueel te behalen periodetitel.

L.M.O. (za) kwam moeilijk in hun spel en pakten al vroeg enkele gele kaarten wegens overtredingen. De eerste kans van de wedstrijd was rond de 20e minuut voor Zinkwegse Boys. Pascal Hoek schoot, op aangeven van Reinier Koopmanschap, net naast. L.M.O. probeerde meer via de counter toe te slaan maar het ontbrak aan scherpte in de afronding. In de 38e minuut reageerde Marcel Hoogervorst alert op een diepe bal en dook achter de Rotterdamse verdediging. Met een mooie lob over de uitkomende keeper bracht hij ZWB op 1-0. Richting de thee drong L.M.O. ineens flink aan en er kwamen 3 goede kansen die allen even zo goed onschadelijk gemaakt werden door keeper Stefan van Ruiven. Bij de laatste safe kwam deze ongelukkig neer en moest in de rust vervangen worden door Elmer Meijs.

In de 2e helft was het vrij vlot 2-0. Pascal Hoek nam een vrije trap welke door Martijn van Zuuren werd binnen gekopt. Bij de tegenstander zat aanvankelijk alles tegen. Het wilde maar niet lopen en ze bleven gele kaarten pakken. Toen een L.M.O.,er in de 16 meter naar de grond ging en er een strafschop in de lucht hing wilde de scheidsrechter, die er bovenop stond, hier echter niks van weten. Er ontstond flinke commotie hierover waardoor de leidsman besloot om het spel tijdelijk stil te leggen. Na de afkoelingsperiode gaf L.M.O. vol gas maar het zat nog steeds niet mee. Kansen kwamen er maar het laatste tikje ontbrak. ZWB moest vol geconcentreerd verdedigen en dit ging goed totdat Peter van Dam, die eindelijk na maanden weer eens in de basis kon starten, aangaf niet verder te kunnen. In de slotfase kwam L.M.O. op 2-1 en vlak voor het eindsignaal werd het zelfs nog gelijk, 2-2. Een domper voor Zinkweg, wat lang de winst in het vizier had tegen de gedeelde nr 2, maar feest voor L.M.O. door het behalen van de 2e periodetitel.