L.M.O. 1 zat wint van OSF

(bron Jan Schipper, www.voetbalrotterdam.nl)

OSV heeft zichzelf op een prima bespeelbaar kunstgrasveld tegen runner-up L.M.O. niet weten te belonen voor een sterke eerste helft. De Nemesys /Fihuma-formatie van trainer Ed Kruijthof trok, na een 1-0 ruststand, uiteindelijk met 2-0 aan het kortste eind. Beide ploegen waren vanmiddag volledig aan elkaar gewaagd en er ontspon zich onder een flauw lentezonnetje voor de ogen van de neutrale toeschouwer een leuk en sportief duel.

De kracht lag vanmiddag echter vooral op het middenveld, waar de meeste duels om de bal werden uitgevochten. De beide doelmannen werden, behalve bij hoekschoppen, dan ook nauwelijks op de proef gesteld. De eerste kans was er voor OSV, toen Guus Smulders in de 13e min. na een goed opgezette aanval op de “16” handig wegdraaide bij zijn tegenstander en zijn inzet op de L.M.O.-doelpaal zal eindigen. Aan de andere kant was het 3 minuten later bij de eerste de beste kans voor de thuisploeg wel raak. Bij een snelle uitbraak was het Tari Sambo, die een voorzet vanaf de rechterkant van Rachid Kompier meteen op de slof nam en OSV-doelman Lukas Roeling met een strak onhoudbaar schot het nakijken gaf: 1-0.

Ondanks het goede veldspel van de bezoekers, ontbrak het aan schotkracht voorin om voor de aansluitingstreffer te kunnen zorgen. Met drie wissels in de rust probeerde de thuisploeg meer greep op de wedstrijd te krijgen. De opzet leek te slagen, want in de 60e min. was het (de in buitenspelpositie staande?) invaller Marco van Zon, die -na een afstandsschot- de van de OSV-doelman terugkomende bal van dichtbij in het doel wist te werken: 2-0. OSV had even tijd nodig om zich van deze tik te herstellen en had in de 68e min. geluk dat een door Francisco da Cruz schitterend ingeschoten (indirecte) vrije trap door arbiter Dick Coppens, terecht overigens, werd geannuleerd, omdat de door Mark de Wit snel genomen vrije trap wel door hem werd aangeraakt, maar de bal geen omwenteling had gemaakt alvorens deze door de L.M.O.-speler werd ingeschoten. Ook OSV wisselde hierna nog drie maal om nog iets aan de achterstand te veranderen, maar het goede spel van de eerste helft werd niet meer geëvenaard. De 2-0 zege betekende voor de thuisploeg een revanche voor de 1-0 nederlaag, die het eerder dit seizoen op “Olympia” moest slikken.

Komende zaterdag is er een inhaalweekend, waarin in onze afdeling alleen OSV op sportcomplex “Olympia” in actie zal komen tegen Goudswaardse Boys. Op zaterdag 5 april a.s. ontvangt OSV thuis de huidige nummer 3 Poortugaal op bezoek, dat vandaag een 6-1 thuisoverwinning behaalde tegen Swift Boys. L.M.O. gaat dan als de nummer 2 op Varkenoord op bezoek bij koploper Feyenoord, dat vandaag door een 0-3 overwinning bij Zinkwegse Boys het kampioenschap en daarmede promotie naar de derde klasse veilig stelde.