L.M.O. 1 zaterdag pakt de 3 punten

L.M.O. heeft zich na het matige optreden van vorige week bij VOB enigszins hersteld in de thuiswedstrijd tegen Swift Boys (4-2). In een bij tijd en wijle aantrekkelijke wedstrijd, met 2 aan elkaar gewaagde ploegen die wilden voetballen, trok L.M.O. uiteindelijk in de slotfase de wedstrijd naar zich toen. In het eerste gedeelte van de 1e helft ging de strijd gelijk op. Een licht veldoverwicht misschien voor Swift Boys, maar L.M.O. gevaarlijker met snelle uitvallen. Zo ook in de 20ste minuut. Mario Kehlman (voor het eerst dit seizoen in de basis) stuurde met een prima pass door de midden Rachied Kompier weg, die sneller was als zijn tegenstander en oog in oog met de SB doelman geen fout maakte. L.M.O. was in die fase de betere ploeg, kwam vaker voor het doel van SB en gaf zelf nauwelijks een kans weg. Het resulteerde in een aantal kansjes, maar het duurde tot de 29ste minuut voordat Ty Sambo de 2-0 binnenschoot, uit een prima pass van Ettore da Silva. De 2-0 rust was niet onverdiend, maar gespeeld was de wedstrijd zeker niet.

Hoe anders had dat geweest als L.M.O. direct na de rust de 3-0 had gescoord, wat eigenlijk had gemoeten. Ty Sambo kopte, met duw in de rug, op de paal en Joury Stadhouders had de bal voor het binnen tikken, maar kreeg de bal ongelukkig tegen de knie. Daarna nam SB de regie over en zocht steeds gevaarlijker het doel van L.M.O.. In de 60ste minuut was het raak. Uit een hoekschop mocht een SB speler vrij inkoppen. 2-1. L.M.O. was even aangeslagen, maar had middels een aantal counters toch goede kansen om alsnog afstand te nemen. De anders trefzekere Sambo kreeg 2 goede kansen, maar zag evenzoveel keer de doelman redden. Ook SB kreeg kansen, maar ook daar hadden ze het vizier zeker niet op scherp staan. Toch kwam SB op de zeer verdiende 2-2. Na een aanval over de linkerzijde, belandde de bal bij een volledige vrijgelaten SB’er, die vanaf 16 meter de bal mooi binnen krulde. L.M.O. wankelde hierna, maar kwam er toch ook nog gevaarlijk uit, terwijl SB wel dreigend was, maar niet echt in de buurt van het doel van L.M.O. kwam. Invaller Patrick van Welzen had bij zijn eerste balcontacten 2 uitstekende voorzetten in huis, maar Sambo en Kompier konden het niet afmaken. In minuut 76 was het Mike Statz die met een prima voorzet het hoofd van Francisco da Cruz vond, die knap binnen kopte. Het ging hierna over en weer en uiteindelijk besliste een razendsnelle counter de wedstrijd. Da Cruz stuurde Kompier weg aan de zijkant, die net voor de achterlijk een prima voorzet had. Als een duveltje uit een doosje was Sambo ter plaatse om de 4-2 binnen te schieten, daarbij knap voor zijn man komend. Hierna was het verzet van Swift Boys gebroken en behaalde L.M.O. zijn 2e (zwaar bevochten zege) van het seizoen.

Opstelling L.M.O.:
Kevin van Santen – Jurgen Liesdek (58e Alex Derby) – Ettero da Silva-Danny van Welzen –Joury Stadhouders – Francisco da Cruz – Kevin vd Berg –Mario Kehlman(70ste Patrick van Welzen)- Mike Statz-Tyron Sambo –Rachied Kompier