L.M.O. 1 zaterdag ruim langs NOCKralingen

In zijn 3e thuiswedstrijd was L.M.O. te sterk voor NOC/Kralingen. Pas na rust werd het verschil gemaakt, maar L.M.O. had ook in de eerste 45 minuten grote kansen om de score te openen. In de eerste 20 minuten viel er niet al te veel te beleven. De ploegen waren enigszins aan elkaar gewaagd, al was L.M.O. dreigender in de richting van het doel van NOC.
Zo waren er kleine mogelijkheden in de 16 mtr van NOC, maar L.M.O. was slordig in balbezit en de eindpass kwam zelden of nooit goed aan. Daarbij werden aan L.M.O. zijde weinig duels gewonnen dus kon NOC redelijk eenvoudig overeind blijven. Vanaf de 21ste minuut zag het er anders uit. Het begon met een inzet van Ty Sambo, die van dichtbij zijn inzet via de onderkant van de lat het veld weer zag in stuiten, waar L.M.O. van mening was dat de bal de lijn had gepasseerd. Hierna was L.M.O. duidelijk de bovenliggende partij en liet het een aantal grote kansen liggen. De mooiste was wellicht voor Patrick van Welzen, die volledig vrijstaand te gehaast de bal op de paal schoot. Schoten van diezelfde van Welzen en Mike Statz hadden niet de juiste richting. Tussendoor was NOC één keer gevaarlijk uit een standaard situatie. Uit een vrije trap vanaf de linker kant werd een NOC’er volledig vrijgelaten om in te koppen, maar zijn inzet verdween in het zijnet. Ook moest doelman Van Santen éénmaal zijn doel uitkomen om de NOC spits de doorgang te beletten. Dat was van de zijde van NOC de enige werkelijke dreiging. Daar L.M.O. verzuimde een aantal kansen te benutten, bleef het 0-0. De uitstekend leidende scheidsrechter had tussendoor ook nog een rode kaart in petto, voor een onbehouwen charge op de enkels van Mike Statz en dus moest NOC met 10 man verder in een toch al ongelijke wedstrijd. De rust kwam met 0-0.

Na rust, zocht L.M.O. met meer elan het doel van NOC en zette het de ploeg onder druk. Het resulteerde wederom in een aantal kansen. Zo pakte de NOC doelman een prima schot van Rachied Kompier na een goede 1-2 met Patrick van Welzen. Het was Gregory Kingombe, in het veld gekomen voor Alex Derby, die uit een hoekschop van Kompier snoeihard inkopte en L.M.O. op 1-0 zette. Daarna was het eenrichtingsverkeer en was het wachten op meer doelpunten. Mike Statz onderschepte in de 56ste minuut de bal net over de middenlijn en kon doorlopen naar de 16 mtr, kapte daar zijn man uit en schoot hard in 2-0. Vervolgens was het goaltjesdief Sambo die de 3-0 en 4-0 aantekende. Eerst reageerde hij attent op een schot van Kingombe op de lat en vervolgens rondde hij een actie van Mario Kehlman af. Net voor het verstrijken van de speeltijd, was het Patrick van Welzen die zijn verdiende doelpunt kreeg nadat Kompier de bal prima teruglegde op de 16 mtr. Ook in het 2e bedrijf liet L.M.O. veel kansen liggen en moest het houtwerk er een aantal malen aan te pas komen om NOC een hele grote afstraffing te besparen. Op de 5-0 viel niet veel af te dingen, al moet gezegd dat de tegenstand zeker in de 2e helft minimaal was. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Sparta, welke zal aantonen hoe L.M.O. er werkelijk voorstaat.

Opstelling L.M.O.:
Kevin van Santen-Ettore da Silva-Danny van Welzen-Alex Derby (50 Gregory Kingombe)-Mario Kehlman-Kevin van de Berg-Mike Statz(75 Lurgen Liesdek)-Patrick van Welzen-Ty Sambo- Rachied Kompier.