L.M.O. 1 zaterdag speelt 1ste bekerwedstrijd gelijk

(bron: www.voetbalrotterdam.nl)

Gisterenavond heeft Melissant, in de eerste, officiële (beker-)wedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld bij en tegen L.M.O.(za). Beide trainers moesten vooraf puzzelen om een elftal op de been te brengen voor deze bekerwedstrijd, o.l.v. arbiter Vonk. Na de gebruikelijke passencontrole ontstond in de eerste helft een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij beide teams niet echt veel gevaarlijke momenten konden creëren.Melissant miste duidelijk een vast aanspeelpunt in de aanval, waardoor de voetballende opbouw vaak vastliep in balverlies op de helft van L.M.O.. De grootste kans voor Melissant ontstond, toen Maurice Pieterse in de 34e minuut diepgestuurd werd en 1 op 1 kwam te staan met de uitkomende keeper. De langs de keeper gespeelde bal rolde uiteindelijk tegen de paal, waardoor de stand 0-0 bleef. Twee minuten later ontsnapte Melissant na een kopbal v.d. rechterspits van L.M.O.. De bal kaatste aan de goede kant van de paal over de achterlijn.

Het laatste wapenfeit voor de rust was voor Jacob v.d. Spaan, die in de 40e minuut van zo’n 20 meter mocht aanleggen voor een directe, vrije trap. De met binnenkant geschoten bal miste snelheid en richting en belandde uiteindelijk over het doel van L.M.O.. Zodoende bleef het scorebord leeg bij rust.

Om meer balvastheid i.d. aanval te scheppen, wisselden Arnoud Both en Jakob Struijk na rust van positie, waarbij Both het aanspeelpunt werd en Struijk de linkerflank op het middenveld voor zijn rekening nam. Al na 2 minuten leverde dit een tweede 1-op-1-situatie voor Maurice Pieterse op. Te gehaast afronden, gaf de keeper de kans om met z’n voet redding te brengen.

Melissant greep meer en meer het heft in handen, waarbij Both en Alex Krouwel veelvuldig gezocht werden door de lucht vanuit voorzetten vanaf de rechterflank. Tot treffers leidde het echter niet. Op het natte veld ontbraken aan beide kanten de schoten van afstand, tot in de 77e minuut Tim Vreeker op zo’n 20 meter v.d. goal vrijgespeeld werd en hij met een strakke schuiver in de hoek het net vond, 0-1.

Met inmiddels Arjan Struijk in de ploeg voor Maurice Pieterse had Melissant de wedstrijd onder controle, maar in de 85e minuut ging keeper Hobbel bij een lange voorzet richting tweede paal in de fout en sloeg hij de bal in eigen doel, 1-1. Dit was extra zuur voor Hobbel, omdat hij tot de 85e minuut bijna foutloos en met overtuiging keepte. Even was de organisatie ver te zoeken, waarvan L.M.O. profiteerde, want 1 minuut later lag ook de 2-1 binnen, toen een afvallende bal in de zestienmeter ongedekt binnengeschoten mocht worden.

Een veerkrachtig Melissant zette nog een keer aan om de achterstand weg te werken en slaagde daarin in de slotminuut. Op een ogenschijnlijk achter rollende bal zette Alex Krouwel druk op de verdediger en de keeper en wist de bal nog voor de goal te brengen, waar Tim Vreeker ongehinderd de 2-2 kon binnentikken. Volgens L.M.O. gebeurde dit in buitenspelpositie, maar arbiter Vonk keurde de gelijkmaker goed en zo kreeg deze wedstrijd een gelijkspel als terechte uitslag.

Na afloop heerste er bij Melissant tevredenheid over de teamorganisatie en de manier van voetballen. Ook het resultaat werd positief ontvangen, zeker gezien de puzzel vooraf.

De bekerpoule krijgt op zaterdag 30 augustus een vervolg, wanneer WCR (za) in Melissant op bezoek komt. L.M.O. en WCR spelen aanstaande dinsdag hun onderlinge wedstrijd in Rhoon. Uiteindelijk stroomt de poulewinnaar door naar de knockout-fase van het bekertoernooi. Tussendoor vervolgt Melissant de voorbereiding met een oefenwedstrijd tegen het naar de zaterdag overgestapte Hekelingen. Deze wedstrijd vindt zaterdag 23 augustus vanaf 14.30 uur plaats te Melissant.