L.M.O. 1 (zo) verliest ook 2de bekerwedstrijd van Bolnes

(door Kees van Weijen, Bolnes, bron www.voetbalrotterdam.nl)

In de tweede bekerwedstrijd heeft Bolnes laten zien dat het wel degelijk in alle linies sterker is geworden. De eerste wedstrijd tegen DEHMusschen was het vooral zoeken naar de juiste opstelling en speelwijze en daardoor kon in deze wedstrijd niet echt tegenstand worden geboden , de eindstand was dan ook 5-2 voor de thuisploeg.

Bolnes begon voortvarend aan de wedstrijd, met snelle uitvallen via de buitenspelers Derrel Lionahr en Melvin Zaalman. Het was dan ook Derrel die na 10 minuten spelen het eerste doelpunt scoorde na een voorzet van Melvin die op snelheid zijn tegenstander had uitgespeeld. Bolnes bleef aandringen al moesten de achterste vier attent blijven want ook L.M.O. beschikte over een aantal behendige en snelle spelers. Remco Buist, die zoals altijd zeer ijverig was, kreeg een kans na opnieuw een snelle uitval maar zijn schot belande op de paal. Bolnes bleef kansen creeren en na 25 minuten was opnieuw raak , Een verre uittrap van doelman Stefan van der Meulen werd opgevangen door Derrel en na een passeerbeweging waarbij de keeper op het verkeerde been werd gezet kon hij gemakkelijk de stand op 2-0 brengen.

L.M.O. liet het er niet bij zitten, ook zij maakten gebruik van de snelheid via de buitenspelers, Ronald Vrolijk had er moeite mee en werd herhaaldelijk uitgespeeld. Bij deze aanval verloor hij het duel opnieuw en de voorgeschoten bal kon gemakkelijk worden ingeschoten door de nr. 9 van L.M.O. Schaken waardoor de ruststand 2-1 werd. In de tweede helft was het wedstrijd beeld opnieuw een aanvallend Bolnes met een op kansen koerend L.M.O.. Bolnes bracht Alep in voor Gerson Roosendaal en Nicky de Zeeuw voor Ronald Vrolijk. Het ongewijzigde team van L.M.O. counterde en bleef met succes gevaarlijk.

Het was opnieuw Schaken die na slechte verdedigen kon inschieten en de ploegen op gelijke hoogte bracht. Wesley Strootman werd vervangen door Martin Zaalman en Bolnes werd wat sterker. Een lange bal die opnieuw Derrel vrij voor de keeper bracht kon niet worden omgezet in een doelpunt doordat een tegenstander hem ongeoorloofd onderuit haalde, de goed leidende scheidsrechter vond het niet nodig de bal op de stip te leggen. Een paar minuten later had Derrel meer succes door opnieuw op snelheid zijn tegenstander te passeren en met een droge knal de bal tegen het net te schoppen 3-2. Met nog 15 minuten te spelen moest Michael Lindberg het veld verlaten wegens een blessure en Bolnes moest met 10 man verder. L.M.O. probeerde wat ze konden maar doelman Van der Meulen was zeer attent en met een paar fraaie reddingen was hij de man van de wedstrijd.