L.M.O. 1 zo wordt 2de op Flamingo toernooi, Kortstam beste keeper

(Door Jan v.d. Hor – Meeuwenplaat)

Meeuwenplaat heeft voor het eerst in het bestaan van dit steeds sterker bezette Flamingo Cup Toernooi gewonnen. De aftrap werd gedaan door Zalen Centrum Flamingo bestuurder Klaas Lubbers onder het toeziend oog van Bedrijfsleider en animator Kees Hageman. Met trots konden Meeuwenplaat bestuurders hen het nieuwe scorebord laten zien dat met de hulp van Flamingo is aangekocht. Liefst 75 meter kabel moest door Patrick Oranje van Amnis ingegraven worden en met een takelwagen werd het scorebord neergezet. Op het scorebord komt nog een reclamebord van Flamingo.

Dit nieuwe scorebord werd met dit toernooi in gebruik genomen en kon op vrijdagavond 7 en op zondagmiddag zelfs 8 doelpunten noteren. Vrijdagavond werd op veld 2 de wedstrijd sc Feyenoord beloften – L M O gespeeld. Na een spannende wedstrijd werden de Feyenoorders winnaar door derdeklasser L M O met 1-0 te verslaan. Hoofdtrainer Harry Akkermans was een aandachtig toeschouwer bij zijn jonge Feyenoord beloften. Een sportieve wedstrijd waarin L.M.O. verzuimde om te scoren daar waar er genoeg kansen werden gecreëerd.

Op het hoofdveld trad gastheer Meeuwenplaat aan tegen het Ridderkerkse R V V H aan dat een jong beloftenteam had gestuurd. Onder het toeziend oog van hun voorzitter alsmede hoofdsponsor de Heer Mario Papavoine moesten zij toezien dat Meeuwenplaat een sterke wedstrijd speelde en de Ridderkerkse beloften met 5 – 1 versloegen. De Meeuwen goals werden gescoord door Mitchell de Wit die na 25 minuten met een verstuikte enkel uitviel maar toen al 2 maal had gescoord. Ook Richendel Petrona scoorde 2 maal en Dave van Groningen pakte ook een goal mee.

Zondag was het aanvankelijk een regenachtige dag maar toen de wedstrijden begonnen was de zon weer doorgebroken en kon er op veld 2 gespeeld worden L M O – tegen R V V H en evenals Meeuwenplaat was ook L M O te sterk voor de Ridderkerkers die vooral conditioneel nog niet sterk genoeg waren. L M O speelde zich naar een regelmatige 5 – 1 zege. Gastheer Meeuwenplaat moest het opnemen tegen sc Feyenoord. Een rommelige wedstrijd waarbij de jonge Feyenoorders lieten zien nog niet goed met bepaalde wedstrijd situaties om te kunnen gaan.

Meeuwenplaat was sterker en de Feyenoorders konden slechts af en toe eens counteren zonder daarbij in de eerste helft gevaarlijk te worden. Na een 1 – 0 ruststand voor Meeuwenplaat liepen de Meeuwen uit naar 2 – 0. Na een aantal wisselingen en blessures bij Meeuwenplaat moest de defensie in een compleet veranderde samenstelling spelen en dat deed de club bijna de das om. Feyenoord dat echt talenten in huis heeft, kwam terug naar 2 – 2 maar Meeuwenplaat scoorde 3 – 2 en gelijk was de 3 – 3 het antwoord voor de Varkenoord ploeg. Zij dachten door te kunnen drukken maar in de laatste 20 minuten kwam de thuisclub nog even sterk op en liep uit naar 5 – 3 daar waar de stand zelfs hoger op had kunnen lopen als de vele kansen benut hadden geworden. Doelpunten voor Meeuwenplaat werden gescoord door Richendel Petrona, Norwin Tremus, Gregory Ott en 2 maal Dave van Groningen.

Door deze uitslagen werd RVVH 4e met 3 punten, sc Feyenoord 3e met 7 punten, L M O 2e met 8 punten en met liefst 16 punten werd Meeuwenplaat voor het eerst winnaar van haar eigen sterk bezette toernooi. Na Leonidas, sc Feyenoord 2 keer, L M O mag Meeuwenplaat nu haar naam op de enorme wisselbeker bijschrijven. De sportiviteitsprijs ging naar L M O. Het talent van het toernooi was de jonge R V V H speler Steven van Driel terwijl de L M O keeper Delano Kortstam als beste keeper een prijs in de wacht kon slepen.

Er waren 3 topscorers die allen een cadeaubon in ontvangst mochten nemen. Zowel Dave van Groningen, Richendel Petrona van Meeuwenplaat als Wesley dos Santos van R V V H scoorden 3 x waarbij de laatste toch wel een huzarenstukje uithaalde door alle Ridderkerkse doelpunten te maken.

De beste speler van het toernooi werd de ervaren en gedreven Dave van Groningen. Hard werkend, 3 x scorend en enkele assists afgevend en voor gevaarlijke acties zorgend speelde hij zich naar de belangrijkste individuele prijs van dit toernooi. Bij Meeuwenplaat waren topscorer Danny Rens en spelverdeler Wesley van Gils nog met vakantie doch zij sluiten het a s weekend aan tijdens het trainingskamp van Meeuwenplaat te Helvoirt.

Niet vergeten mag worden dat de scheidsrechters Ibrahim Virancikli, Ben van der Spoel en Wim de Vroedt de wedstrijden voorbeeldig leidden. Mocht R V V H een wat sterker team kunnen afvaardigen dan zullen alle ploegen ook volgend jaar weer om de immense wisselbeker strijden.