L.M.O. 1 zon geeft meer dan goed partij aan koploper SVDPW

Wedstrijdverslag 13 april 2014 SVDPW  – L.M.O. ( ruststand 1-0 ) eindstand 2-1 

Geschreven door: Rob Verkaik

L.M.O. geeft meer dan goed partij aan koploper SVDPW

Opstelling:
1. Delano Kortstam, 2. Quienton Serberie, 3. Ismael Farissi,4. Dennis Varela, 5. Revelino Lisboa, 6. Rudolf Fecunda,7.Giovanni Pinheiro, 8. Dylan van der Linden, 9. Charro Maria, 10. Edinho Pique,11. Lorenzo Pengel,12. Giorgio da Silva, 14.Yessin Fatin,15. Nigel schaken, 16. Ivan do Rosario

L.M.O. moest vandaag aantreden tegen de koploper SVDPW, ging de thuiswedstrijd nog eenvoudig verloren, vandaag wilde L.M.O. goed partij geven.

1e helft:
Beide ploegen begonnen aan een, wat later zou blijken, boeiende wedstrijd. SVDPW wilde vanaf de eerste minuut  een hoog tempo spelen met lange ballen richting hun spitsen. De verdediging met Quenton Seberie, Ismael Farissi, Dennis Varela en Revelino Lisboa stonden hun mannetje. Een open eerste fase ontspon zich waarbij SVDPW de aanval zocht maar L.M.O. zijn eerste kansen kreeg. L.M.O. probeerde met verzorgd positiespel richting het doel van SVDPW te spelen. De keeper van SVDPW zorgde in de 11e minuut ervoor dat zijn ploeg niet te vroeg op achterstand kwam na een schot van rechterspits Giovanni Phinheiro. L.M.O. kreeg in deze begin fase de betere kansen. Na goed doorgaan van linksback Revelino Lisboa in de 18e min. zette hij de linkerspits Lorenzo Pengel oog in oog met de keeper, die wederom redding bracht voor zijn ploeg. De thuisclub liet zich niet van de wijs brengen en bezorgde L.M.O. een benauwd moment in de 22e min. door een opgelegde kans niet te verzilveren na een schot die op de paal belandde. In de daaruit volgende tegenstoot van L.M.O. ging spits Charro Maria goed langs zijn tegenstander en gaf de bal goed voor, in kansrijke positie wist Lorenzo Pengel de bal langs de keeper, maar helaas ook langs het doel te schieten. SVDPW merkte deze middag dat L.M.O. goed zijn mannetje stond in deze begin fase, maar gelukkig voor SVDPW het vizier niet op scherp had staan. SVDPW kreeg ook zijn kansjes. Bij een vrije trap te nemen vanaf de rechterkant op het middenveld, belandde de bal bij de tweede paal. Maar keeper Delano Kortstam wist goed redding te brengen met een katachtige reactie. Tot de 40e min. ging het spel gelijk op waarbij L.M.O. het fysiek moeilijk had met dit stevige SVDPW. Vooral het middenveld met Dylan van der Linden, Rudolf Fecunda en Edinho Pique moesten vol aan de bak. L.M.O. probeerde met snelle spelverplaatsingen het SVDPW moeilijk te maken. In de 42e min. kwam toch een keerpunt in deze wedstrijd en kwam SVDPW op voorsprong. Door het goed wegdraaien van zijn tegenstander kon de spits van SVDPW vanaf de achterlijn de bal terugleggen op een meegelopen medespeler die vrij gemakkelijk de bal langs keeper Delano Korstam kon schieten. Onverdiend in de ogen van de meegereisde L.M.O. supporters, waar L.M.O. in deze eerste helft zijn kansen niet wist te benutten deed de koploper dit nu wel. Zo ging SVDPW de rust in met een 1-0 voorsprong.

2e helft
L.M.O. begon de tweede helft met op het middenveld Ivan do Rosario voor Rudolf Fecunda. SVDPW begon deze tweede helft op dezelfde manier als de eerste helft. Met lange ballen van achteruit probeerde zij het middenveld over te slaan om direct hun behendige spitsen te bereiken. Deze waren deze middag een ware plaag voor de in de vorige wedstrijden solide spelende L.M.O. verdediging. Bij weer een lange bal greep de L.M.O. verdediging te laconiek in en de spits van SVDPW kon tussen twee verdedigers door de bal bij de tweede paal op de geheel vrij staande tweede spits spelen. Deze scoorde eenvoudig de 2-0 voor de thuisclub. Trainer Bas Nossent bracht nu twee verse wissels in het veld. Yessin Fatin voor Giovanni Pinheiro en Nigel Schaken voor Dennis Varela. L.M.O. ging achterin 1 op 1 spelen, om met nog meer druk op de SVDPW verdediging te gaan spelen. Dit resulteerde direct in gevaar voor SVDPW want Yessin Fatin wist direct bij zijn directe tegenstander weg te draaien en de bal loep zuiver op Lorenzo Pengel te spelen. Deze wist met één voetbeweging de bal over de keeper van SVDPW in het doel te schieten. Zo kreeg L.M.O. met deze 2-1 zijn verdiende aansluitingstreffer. Nu ontspon zich een boeiende slotfase. SVDPW wankelde maar viel niet om. Er ontstond een strijd waarin gebikkeld moest worden door L.M.O. om de gelijkmaker te scoren en door SVDPW om de broodnodige winstpunten in huis te houden. SVDPW werd verder in hun verdediging gedrukt. Het spel ging van strafschop gebied naar strafschop gebied. Halve kansen werden niet verzilverd. Er werd gestreden voor elke bal voor elke meter, SVDPW kraakte maar brak niet. L.M.O. ontbrak de laatste stootkracht om tot de 2-2 te komen. Zo ging de klok naar de 93e min. en blies de scheidsrechter voor het laatst bij een 2-1 eindstand. L.M.O. teleurgesteld maar dit was geheel aan hun zelf te danken. Niet scherp in de afronding en voor de rust te veel ontzag voor de koploper. SVDPW had weer een moeilijke horde genomen op weg naar het kampioenschap. L.M.O. krijgt in de volgende wedstrijd laagvlieger Kethel-Spaland op bezoek. Tot dan op 2e paasdag 20 april 14:00 uur aan de Smeetslandsweg.