L.M.O. 1 zon heer een meester tegen SVV

Wedstrijdverslag 6 april 2014

L.M.O. 1 – SVV 1 eindstand 2-1 (ruststand 1-0)

5e min. 1-0 L. Pengel, 55e min. 2-0 L. Pengel en 65e min. 2-1 SVV.

Geschreven door: Rob Verkaik

Opstelling L.M.O.: 1. Delano Kortstam, 2.Quenton Serberie, 3. Ismael Farissi, 4. Dennis Varela, 5.Revelino Lisboa, 6. Rudolf Fecunda , 7. Giovanni Pinheiro (Yessin Fatin), 8.Mitchel Keikes, 9. Charro Maria (Nigel Schaken ), 10.Edinho Pique (c), 11. Lorenzo Pengel (Dylan vd Linden)

Voor L.M.O. stond deze wedstrijd in het teken van revanche. De uitwedstrijd was onverdiend verloren en L.M.O. wilde de punten in huis houden. Voor SVV daarin tegen stond er wel degelijk spanning op de wedstrijd. Aanhaken of afhaken om promotie kansen te behouden.

1e helft:
L.M.O. begon furieus vanaf de aftrap en legde direct een hoog tempo in de wedstrijd. Al in de 3e min. ging rechtsback Quenton Serberie goed door langs de rechter kant en gaf een prima voorzet op de rechterspits Lorenzo Pengel. Die miste in deze fase nog de scherpte. Wederom nog vroeg in de wedstrijd, in de 5e min., ging middenvelder Rudolf Fecunda er aan de rechterkant vandoor. Hij bracht voor de 2e keer Lorenzo Pengel in stelling. Oog in oog met de keeper miste hij dit keer niet en kon L.M.O. op een 1-0 voorsprong te brengen. Het was duidelijk dat L.M.O. een betere wedstrijd speelde vanaf de aftrap. In de 10e min. draaide centrale middenvelder Edinho Pique goed weg van zijn tegenstander en schoot de bal op het SVV doel. De keeper kon de bal wel stoppen, maar niet vast houden. Lorenzo Pengel kon de bal in 2e instantie langs de SVV keeper schieten, maar hij schoot ook langs het doel. Dus bleef het tot dan toe 1-0. L.M.O. kende de eerste 20 min. een bliksem start. SVV werd verrast door deze aanvallende speelwijze. SVV moest in deze fase alle zeilen bij zetten om niet nog meer averij op te lopen in deze wedstrijd. Bij L.M.O. zat er geen rem op, rook de 2-0 en zette vol aan. In de 25e min. ging linksback Revelino Lisboa goed door vanaf de linkerkant en gaf de bal mee aan Lorenzo Pengel, maar bij deze 1 op 1 situatie wist hij de keeper van SVV niet te verschalken. Het was duidelijk dat SVV uit een ander vaatje moest gaan tappen. Na wat omzettingen, en door i.p.v. met 2 nu met 3 spitsen te gaan spelen, kwamen zij onder de druk van de thuisploeg vandaan. L.M.O. kon dit hoge tempo niet vast houden en werd in de verdediging gedrukt. Echter ook daar stond L.M.O. ijzersterk. SVV kon geen vuist maken en zo bleef de voorsprong voor L.M.O. beperkt tot een 1-0 ruststand.

2e helft:
In de tweede helft moest het dan gebeuren voor SVV. Het publiek zou verwachten dat SVV alle schroom van zich af zou gooien om toch voor een overwinning te strijden en de mouwen op te stropen. Zoals L.M.O. de 1e helft begon, begonnen zij ook in hoog tempo voetballend aan deze 2e helft. Fel en met vastzetten van SVV op eigen helft creëerde L.M.O. in de 47e min. direct een goede kans om de score te verhogen. Lorenzo Pengel draaide goed weg van zijn tegenstander maar wist de bal helaas niet de juiste richting te geven. In de 55e min. liet middenvelder Mitchel Keikes zijn talent weer eens zien en gaf een pass over 40 meter op de “stropdas” van de plaaggeest van deze middag voor SVV, Lorenzo Pengel, die nu wel de bevrijdende 2-0 in het doel schoot. L.M.O. ontplofte, een wel verdiende voorsprong. SVV was geen schim vandaag in vergelijking van de afgelopen weken. L.M.O. had veel met zijn krachten gesmeten en trainer Bas Nossent paste een drietal wissels toe. Met nu Nigel Schaken en Dylan vd Linden en Yessin Fatin in de voorhoede. Aan de speelwijze veranderde niks na deze wissels. Met een compleet frisse voorhoede ging L.M.O. op zoek naar een grotere score. SVV kraakte en pufte maar gaf zich nog steeds niet gewonnen. SVV Stroopte nu wel de mouwen op, maar zonder overtuiging. Iedere aanval smoorde in de verdediging van L.M.O., dat deze middag een puike “performance” liet zien met een solide centrum waar Dennis Varela en Ismael Farissi heer en meester waren. Toch wist SVV in de 65 e min.de verdediging eenmaal te verschalken en zo de onverwachte 2-1 op het scorebord te brengen. L.M.O. was geen moment onder de indruk. L.M.O. verzuimde zelf de score in hun voordeel verder uit te bouwen. Waar 3-1 en 4-1 een kwestie van tijd leek, bleef het bij deze 2-1 score. L.M.O. liet zich van hun goede kant zien en hield de punten in eigen huis. Volgende week de “kraker” uit tegen SVDPW, met deze instelling moet een goed resultaat kunnen worden behaald.