Update: L.M.O. 1 zon krijgt tegen GLZ/Delfshaven niet wat het verdient

Klik hier voor een kort verslag uit het AD.

L.M.O. begon de voorbereiding op de 2e seizoenshelft al vorig weekend. In Maastricht werd de basis gelegd middels een succesvol trainingskamp. Vandaag werd er afgetrapt in de uitwedstrijd tegen het lastige GLZdelfshaven. Trainer Bas Nossent had de keuze uit een fitte selectie.

Opstelling: 1.Delano Korstam, 2 .Quienton Serberie, 3. Ismael Farissi, 4.Dennis Varela ( 70e min.Stanley Nooitmeer), 5.Revelino Lisboa( 75e min.Romeo da Silva) , 6.Mitchel Keikes, 7.Charro Maria( 60e min.Lorenzo Pengel), 8.Ivan do Rosario, 9.Nigel Schaken, 10.Edinho Pique, 11.Yessin Fatih.

De eerste helft :

Meteen begon L.M.O. goed met het onder druk zetten van de tegenstander. Dit resulteerde in de 5e minuut met een lange bal vanaf de rechterkant naar de op de linkerkant vrijstaande Yessin Fatih die Charro Maria een niet te missen kans bood en 0-1 inschoot. Helaas keurde de scheidsrechter op aangeven van zijn grensrechter, dit doelpunt af,buitenspel, waarover iedere L.M.O.-er zijn twijfels had ! Zo bleef het 0-0. In de 10de minuut werd er op het L.M.O. middenveld slordig balverlies geleden waar GLZ/Delfshaven wel raad mee wist. De bal kwam vanaf de linkerkant bij de vrijstaande spits terecht die schoot op de goal en kwam via de kluts voor de voeten van de 2e spits die geheel vrijstaand in de korte hoek keeper Delano Kortstam verschalkte. Dit was de eerste keer dat GLZ/Delfshaven gevaarlijk was en dus op een 1-0 voorsprong kwam. In de 14e minuut stoomde Ivan do Rosario het GLZ/Delfshaven middenveld over na 3 spelers te hebben omspeeld greep speler nr.4 hard in. De vrij-trap de hierop volgde werd door Edinho Pique hard in de handen van de keeper geschoten. In de 27e minuut werd Nigel Schaken knap vrijgespeeld maar op het moment van schieten werd hij neergelegd op 18 meter van de goal. Mitchel Keikes nam deze vrij-trap, helaas belande deze in de muur en GLZ/Delfshaven verdedigde uit met een lange trap. De lange trap hanteerde GLZ/Delfshaven veelvuldig in deze wedstrijd, maar die kon niet gevaarlijk worden. L.M.O. was duidelijk sterker in deze begin fase zonder echt gevaarlijk te worden voor de goal. Richting de rust werd hoofdzakelijk door L.M.O. via veel schijven geprobeerd gevaarlijk voor het doel van GLZ te komen. In de 42e min kreeg L.M.O. aan de rechterkant een corner, die werd kort genomen door Charro Maria op Yessin Fatih, vanaf de rechterkant kapte hij de bal om met zijn linkervoet de verre hoek de bal voorbij de keeper te schieten, de keeper wist de bal net uit zijn doel te slaan voor de voeten van Mitchel Keikes. Die dacht niet na en trachtte bal direct in het doel te schieten, maar werd onreglementair onderuit gehaald. De opvallend aanwezige scheidsrechter kon maar één ding doen, een strafschop geven. Charro Maria wist hier wel raad mee en schoot onberispelijk de strafschop binnen, waardoor de meer dan terechte stand op 1-1 kwam. Vlak voor rust kreeg L.M.O. een fikse domper te verwerken , door de 2e gele kaart voor Ismael Farissi, hij moest dus met rood het speelveld verlaten en L.M.O. moest met 10 man verder voetballen. Uit de gegeven vrij-trap wist GLZ , L.M.O keeper Delano Kortstam in de lange hoek te verrassen. De rust werd dus bereikt met 2-1 voorsprong voor de thuisclub. L.M.O. beter maar dit resulteerde niet in doelpunten.

De 2e helft:

L.M.O. wijzigde zijn strategie niet. Met 10 man werden de mouwen nog eens flink opgestroopt. Eén doelpunt achterstand en met nog 45 min te spelen. In de 55e min werd spits Charro Maria teruggefloten voor weer een buitenspel moment, waarbij het vlagsignaal van grensrechter van GLZ discutabel was. Maar wel vaker gaf scheidsrechter hier gehoor aan. In de 58 e min werd op de middellijn een overtreding gemaakt door L.M.O., de vrije-trap werd snel genomen door GLZ en de bal werd vanaf de linkerkant voorgezet naar de op rechts geheel vrijstaande spits en die wist de 3-1 score op het scorebord te noteren. Dit was een fikse domper voor L.M.O.. Trainer Bas Nossent stuurde 3 wissels het veld in om toch de aansluitingstreffer te scoren. Met nog 15 minuten spelen schroefde L.M.O het tempo nog maar eens op. L.M.O. oogde fitter en gretiger maar dit resulteerde niet in kansen. GLZ werd ver teruggedrongen, nu probeerde L.M.O. het met afstandsschoten maar het lukte de spitsen niet om gaten in de verdediging te vinden. L.M.O. gaf hierdoor veel ruimte weg en dit resulteerde in nog een treffer van GLZ 4-1, zeer geflatteerd. Door deze treffer wist GLZ hierdoor L.M.O. op ruime afstand te zetten. Ook GLZ incasseerde een rode kaart, waarbij speler van GLZ zichzelf niet onder controle meer had, na een charge tegen Stanley Nooitmeer. In de 88 e min. stuurde L.M.O. uitblinker Yessin Fatih invaller Lorenzo Pengel de diepte in, Lorenzo snelde voorbij de verdediger van GLZ en schoot de bal scherp 2e paal langs de keeper waarbij Nigel Schaken met een laatste duwtje de bal in het net kon doen belanden. Dit resulteerde in 4-2 eindstand voor GLZ, waarbij maar weer eens blijkt dat de ploeg die de winst verdient niet altijd krijgt waar die recht op heeft. De veelvuldige gegeven gele kaarten maakte dit verlies extra zuur voor de ploeg uit Rotterdam-Zuid. Deze middag oogde L.M.O. fitter en zeer gretig, maar GLZ doeltreffender. Met deze instelling zal de ploeg van Bas Nossent zeker nog punten gaan pakken.