L.M.O. 1 zon wint, maar krijgt te veel (onterechte) kaarten

(door Rob Verkaik)

Klik hier voor het fotoverslag (Dick Keikes)

Hoofdtrainer Bas Nossent begon vandaag in de navolgende opstelling:

1.Delano Kortstam, 2. Quienton Serberie, 3.Dennis Varela , 4.Stanley Nooitmeer, 5. Revelino Lisboa , 6. Ismael Farissi , 7.Rudolf Fecunda ( Yessin Fatin ), 8.Ivan do Rosario, 9.Edinho Pique ( Ramos Conceicao ), 10. Mitchel Keikes ( Lorenzo Pengel ) , 11.Lucianno Hall

L.M.O. kwam goed uit de kleedkamer en zocht direct de aanval. Dit resulteerde in de 3e minuut via een vloeiende aanval over de rechterkant met een eerste wapen feit van L.M.O.. Via rechtsbuiten Rudolf Fecunda kwam de bal bij spits Edinho Pique, welke de bal “pan klaar” legde op de rechter pantoffel van middenvelder Mitchel Keikes, die schoot helaas snoei hard naast. Meeuwenplaat kreeg in deze begin fase geen kans om richting het L.M.O. doel op te stomen. De goed acterende linksback Revelino Lisboa onderschepte in de 5e min. de bal op het middenveld, stoomde door tot de achterlijn, legde de bal terug op de vrij gelopen Edinho Pique, die direct de trekker overhaalde en L.M.O. op een verdiende 0-1 voorsprong bracht. De thuisploeg kon hier weinig tegenover zetten maar kwam toch in de 10e min. tot een aanval. De bal werd voorgetrokken vanaf de rechterkant waarbij laatste man Stanley Nooitmeer na een duidelijke duw in zijn rug, de bal ongelukkig tegen zijn hand kreeg. De scheidsrechter blies en iedere L.M.O. speler verwachtte een vrij trap voor L.M.O. wegens overtreding op hem. Echter tot vol ongeloof gaf hij Stanley Nooitmeer een gele kaart en wees naar de strafschopstip. Dit bleek niet de eerste foutieve beslissing van de in het rood geklede scheidsrechter. Rood gekleed zal later illustratief voor deze wedstrijd zijn. 25 minuten gingen voorbij waarin L.M.O. met verzorgd voetbal richting het ” vijandelijke” doel van Meeuwenplaat speelde. De thuisploeg Meeuwenplaat daarin tegen hanteerde in deze fase alleen de lange bal om vanaf eigen helft richting L.M.O. doel te spelen. L.M.O. hield het veld goed breed, met veel beweging zonder bal, waar Meeuwenplaat slechts met fysiek spel het L.M.O. moeilijk probeerde te maken. Ook L.M.O. schuwde de duels niet, waar echter de “Meeuwen” dit onbestraft mochten doen, liep L.M.O. hun 2e en 3e gele kaart op in deze fase. Tot net voor rust had L.M.O. het betere van het spel maar kwam nog niet tot uitgespeelde scorings kansen. Toch kreeg Meeuwenplaat nog één kans deze eerste helft. Door wederom een lange bal vanaf eigen helft, kwam de bal voor de voeten van de spits van de thuisploeg. Met een katachtige beweging zorgde keeper Delano Kortstam voor een 1-1 ruststand.

In de tweede helft trokken niet de spelers van Meeuwenplaat en L.M.O. de aandacht, maar wel de man in het rood. Na goed doorgaan van de linkerspits van L.M.O., Luciano Hall, kon deze in de 47ste min. slechts gestuit worden in het strafschop gebied door hem grof onderuit te halen. Dit leverde voor de Meeuwenplaat verdediger “slechts” geel op en L.M.O. een strafschop. De jonge Mitchel Keikes zette deze kans vanaf 11 meter om in een voor L.M.O. 1-2 voorsprong. Meeuwenplaat kwam wat onder de druk uit en probeerde weer met de lange bal, de spitsen te bereiken. Dit resulteerde slechts in halve kansen welke zij niet tot doelpunten konden omzetten. Dat was gelijk ook het manco voor de thuisploeg deze middag. De schaarse kansjes die de L.M.O. achterhoede weggaf waren niet aan Meeuwenplaat spelers besteed. En als je zelf niet scoort valt de goal aan de andere kant. Een “oude” voetbal term, die heden middag ook weer duidelijk werd. Alleen kreeg L.M.O. nog een tegenvaller te verwerken. Linkerspits Luciano Hall kreeg na een goede actie, waarbij hij  twee verdedigers van Meeuwenplaat te kijk had gezet en daarna met gestrekt been in botsing kwam met de keeper van Meeuwenplaat, de rode kaart te zien. Dit was beslist geen bewuste actie. Waar geel kon volstaan toonde deze scheidsrechter hem de rode kaart. Helaas moest L.M.O. vanaf de 60ste min. een 1-2 voorsprong verdedigen. L.M.O. moest zich herpakken en had het tot de 75 e min even moeilijk. De Meeuwen drongen aan, zonder overtuiging. In de 77e min. wist L.M.O. zijn 3e doelpunt te scoren. Via een counter van de ingevallen Yessin Fatin over de rechterkant wist Rudolf Fecunda deze kans tot het 3de doelpunt voor L.M.O. te scoren. Bij een 1-3 voorsprong maakte middenvelder Ismael Farisse in de 80e min. een lichte overtreding in het strafschop gebied van L.M.O.. Hiervoor gaf de nerveuze scheidsrechter hem zijn 2e gele kaart van de middag, dus rood en Meeuwenplaat een strafschop. Zo moest L.M.O. met 9 man verder bij een stand van 2-3 en met nog 10 min. zuivere speeltijd op de klok. Eén kans kreeg de thuisploeg nog, maar de uitstekende keeper van L.M.O. wist een goed ingekopte kopbal van de spits van de Meeuwen uit de kruising te ranselen. Meeuwenplaat wilde wel de druk opvoeren maar L.M.O. raakte niet echt meer in de problemen. Na weer een goed uitgespeelde counter wist L.M.O. zelfs 2-4 op het scorebord te laten noteren. Van achteruit wist de goed spelende centrale verdediger Dennis Varela de bal aan de ingevallen spits Lorenzo Pengel mee te geven. Deze snelle spits gaf de laatste verdediger het nakijken en scoorde koelbloedig zijn wel verdiende doelpunt. In de resterende 12 minuten blessuretijd gaf L.M.O. geen kans meer weg. L.M.O. speelde deze middag met veel inzet en passie, waarbij ze een compliment verdienen voor hun discipline omdat zij tegen 12 man moesten spelen.