L.M.O. E1 plaatst zich voor de bekerfinale

Het is L.M.O. E1 gelukt om zich te plaatsen voor de finale van de KNVB beker op zaterdag 16 mei om 12.30 uur. Op woensdag 29 april speelde onze jongens van de E1 de uitwedstrijd tegen ROAC. Dit was een hele spannende wedstrijd die uiteindelijk nipt werd gewonnen door L.M.O. met 3-4. De tegenstander in de finale is Haagse Hout E1 die haar wedstrijd na het nemen van strafschoppen wist te winnen.

Kort verslag van de wedstrijd: ROAC E1 – L.M.O. E1 van 29 april 2015.

Op deze bewolkte woensdagavond moesten de mannen van L.M.O. E1 richting ROAC voor de halve finale van de beker. Maar waar ligt ROAC eigenlijk? Dit schijnt in Rijpwetering te liggen langs de A4 tussen Leiden en Amsterdam gelukkig zijn we nooit te oud om te leren en zo hebben we dus weer een nieuw dorp leren kennen in het topje van Zuid-Holland. Zo moest E1 al om 16:45 uur verzamelen voor deze verre uitwedstrijd om tijdig aanwezig te kunnen zijn bij ROAC wat zeker in de spits een dik uur rijden is.

11208810_973119349366151_99353129_nZo kwamen wij om 18:10 aan op het complex van ROAC. En zochten we na wat minuten de kleedkamer op. Zo leenden we bij L.M.O. al de vlag uit de vlaggenmast naast het hoofdveld om deze mee te nemen naar de uitwedstrijd. Zo stond er heel toevallig een mooie vlaggenmast naast het kunstgrasveld waar we gingen spelen. En zo pronkte de wat oude vlag van L.M.O. fier in de top in Rijpwetering.11088996_973119339366152_1738395227_n

Om precies 19:00 floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. En zo konden we gelijk zien waarom ROAC een kampioen is geworden in een andere 3e klasse. Want dit team wat vooral bestaat uit Hollandse jongens konden een aardig balletje trappen. En dit was dus een begin van een boeiende wedstrijd. Wat in het begin zeker voor ROAC was maar waarbij L.M.O. een aantal maal gevaarlijk kon uitkomen. Met snelle aanvallers als Fortune en Luc. Zo bracht Luc na ongeveer 10 minuten L.M.O. op een 0-1 voorsprong. Maar gespeeld zou deze wedstrijd nooit gaan worden want ROAC kwam een aantal maal gevaarlijk voor de goal van L.M.O. en de goed keepende Imro pakte een aantal belangrijke ballen. Zo kwam L.M.O. rond de 20e minuut op een 0-2 voorsprong na wederom een doelpunt van Luc. Toen leken wij met 0-2 de kleedkamer te mogen opzoeken. Maar na een blessure van een ROAC speler en balbezit van L.M.O. floot de scheidsrechter voor de speler van ROAC die geblesseerd was geraakt. De scheidsrechter gaf een scheidsrechtersbal. ROAC gaf de bal echter tegen de verwachting in niet aan L.M.O. terug, en ja hoor de bal vloog keihard in de kruising 1-2 en zo gingen we met een kleine kater richting de kleedkamer.

In de kleedkamer weer alle neuzen de zelfde kant opgezet en weer klaargestoomd voor de 2e helft. Want als we deze zouden doorkomen mogen wij met de E1 de finale gaan spelen op 16 mei in Monter. De tweede helft was nog maar net begonnen terwijl onze altijd vaste aanvoerder Hicham een bal te kort terug speelde en de aanvaller gemakkelijk de 2-2 voor ROAC kon inschieten. Hierna hadden we een moeilijke fase waar ROAC een stukje sneller en feller was. Maar gelukkig kon Ray-jay de 2-3 maken voor L.M.O. waarna wij weer het spel in handen kregen. Waar ROAC wel vaak gevaarlijk konden worden met vrije schopen konden zij dit niet voetballend bij de goal komen. Hierna maakte Aymane met een prachtig schot ook nog de 2-4 waardoor de wedstrijd even gespeeld leek. Zo gingen we de wedstrijd zakelijk proberen uit te spelen. waarbij we veelvoudig de keeper probeerde op te zoeken om de bal aan de voet te nemen en daarna weer op te pakken. Toch probeerde L.M.O. ook nog steeds om een extra doelpunt te maken en Millivy en Randy kwamen een aantal keer in de buurt. Maar toch ging het nog spannend te worden. Na een harde overtreding van Thelmin werd Thelmin van het veld gestuurd . Waarna hij aan de scheidsrechter vroeg hoelang hij er uit moest. Terwijl hij in gesprek was nam ROAC al de bal en deze vloog zo de goal in terwijl de scheidsrechter nog bezig was met het wegsturen van Thelmin; waarna we op 3-4 kwamen en met 6 man door moesten. Na een aantal spannende minuten floot de scheidsrechter af en was de bekerfinale een feit. Na handjes geven aan ROAC die toch een hele goede tegenstander was gebleken en een applaus van het publiek van ROAC ging het winnende L.M.O. richting de kleedkamers.

De KNVB Bekerfinale wordt op 16 Mei 2015 gespeeld bij SC Monster in het Westland. Kom L.M.O. steunen en naar de eerste bekerwinst in de jeugd te helpen. Het Haagse Haagse Hout E1 zal de tegenstander zijn om 12:30. Dit team is ongeslagen kampioen in de 4e klasse met een doelsaldo van +99 en hebben in de halve finale na strafschoppen gewonnen van kampioen uit de 3e klasse MVV’71 uit Maassluis.