L.M.O. en De Zwervers in het AD over de Sportcampus

Fred Dorst en Edwin Hoogerwerf Zaterdag 14 mei heeft het AD een aantal artikelen gepubliceerd over L.M.O. en De Zwervers en de Sportcampus op Varkenoord.

Klik hier voor het 1ste artikel
Klik hier voor het 2de artikel
Klik hier voor het 3de artikel

L.M.O. en De Zwervers vrezen ervoor dat onze verenigingen gehuisvest op een verouderd complex in de toekomst niet zullen kunnen concurreren met verenigingen dichtbij die gehuisvest zijn op een nieuw en modern complex. Het is om deze reden dat L.M.O. en De Zwervers al jaren in gesprek zijn met betrokken (gemeentelijke) instanties en vragen om bij de grote investeringen ten behoeve van de herontwikkeling van Varkenoord (Sportcampus) het sportcomplex aan de Smeetslandseweg niet te vergeten.

Wanneer de gemeente flink investeert in een moderne sportcampus zullen de amateurverenigingen op Varkenoord (samen) nieuwe opstallen gaan delen en nieuwe velden bespelen. Dit betekent een grote vooruitgang in de accommodaties en dus een impuls voor deze verenigingen. Dit gunnen wij deze verenigingen omdat ook zij al jaren in het ongewisse zijn gelaten en dit is ook onder andere ten koste gegaan aan de kwaliteit van hun opstallen.

Op een steenworp afstand bevindt zich het sportcomplex Smeetslandseweg. L.M.O. en De Zwervers zijn daar sinds medio de jaren zestig van de vorige eeuw gehuisvest. Twee vitale verenigingen met samen bijna 1.300 leden. L.M.O. en De Zwervers gebruiken hun accommodaties zeer intensief omdat zij ook open staan voor andere organisaties (medegebruik). Dat is na meer dan vijftig jaar dan ook wel te zien. Het is inmiddels een verzameling van opstallen waarvan, door ouderdom en intensief gebruik, de kosten van onderhoud alleen maar toenemen met alle gevolgen voor de financiële positie van de verenigingen van dien.