L.M.O. G1 maakt de titelstrijd weer spannend

Voor het G team stond vandaag de competitiewedstrijd op het programma uit tegen TransvaliaZW G1. Thuis werd enkele weken geleden nog met 1-4 verloren van deze tegenstander dus wisten de boys dat het niet makkelijk zou worden vandaag, maar ook dat er, wilden wij nog enigszins kans maken om onze titel te prolongeren, gewonnen moest worden.

De wedstrijd begon van beide kanten voorzichtig, wat lichte speldenprikjes in de eerste 5 minuten maar geen echt noemenswaardige kansen. In de 11e minuut besluit Eddie van Triet zijn geluk te proberen en vuurt van afstand, de bal wordt licht getoucheerd en de TransvaliaZW doelman is verslagen 0-1. Het spel blijft heen en weer golven maar beide ploegen komen niet verder dan wat afstandsschoten. Vlak voor rust krijgt LMO tot twee keer toe grote kansen als in de 27e minuut 3 man op 1 verdediger en in de 29e minuut zelfs 4 man op 1 verdediger af kunnen maar door verkeerde keuzes gaan beide kansen verloren.

Na rust zet LMO meteen druk en dit resulteert in de 5e minuut tot de 0-2 van Raymond Appiah. In de 9e minuut brengt TransvaliaZW echter de spanning terug als hun spits van onze verdediging even wat ruimte krijgt en direct optimaal profiteert 1-2. Even komt LMO onder zware druk te staan maar met kunst en vliegwerk blijft LMO overeind. Als keeper Marcus Bek in de 16e minuut een bal wil afschermen en over de achterlijn wil laten lopen, en een TransvaliaZW aanvaller dit wil voorkomen wordt Marcus dusdanig geraakt dat hij de strijd met een pijnlijke enkel moet staken. De plek onder de lat wordt overgenomen door Julian Lampen. Na een klein oponthoud vanwege de kledingwissel van de keepers gaat de wedstrijd verder. In de 19e minuut krijgt LMO een vrije trap schuin rechts van het doel. Het schot van Raymond Appiah wordt in de muur van richting verandert en vliegt binnen 1-3. De boys van LMO houden het achterin nu dicht en counteren er af en toe nog gevaarlijk uit. Er wordt niet meer gescoord. Eindstand 1-3.

De stand in de competitie is nu:
1: HBSS                8 gespeeld 21 pnt en +25 Doelsaldo
2: TransvaliaZW    8 gespeeld 18 pnt en +30 Doelsaldo
3: LMO                   8 gespeeld 18 pnt en +28 Doelsaldo

LMO treft nog Honselersdijk en Nieuwerkerk, HBSS treft Hercules, TransvaliaZW treft Nieuwerkerk,
waarna HBSS en TransvaliaZW elkaar op de laatste speeldag treffen. LMO weet dus dat wij de komende twee wedstrijden moeten winnen en dan hopen op een goed resultaat van TransvaliaZW tegen HBSS
op de laatste speeldag. #fingers crossed.

Volgende week uit tegen s.v. Honselersdijk! Aanwezig @LMO 11:15  uur. Aanvang wedstrijd 13:00 uur

TransvaliaZW G1 – rvv LMO G1  1-3
2x Raymond Appiah
1x Eddie van Triet