L.M.O. / Run2Care voetbalquiz, samen scoren voor de Roparun

Vrijdag 20 maart 2015, de datum van alweer de tweede L.M.O. / Run2Care voetbalquiz. Ook dit jaar hebben voetbalvereniging L.M.O. en stichting Run2Care.nl weer de handen ineen geslagen voor het goede doel, de Roparun. Stichting Roparun helpt diverse instanties om de kwaliteit van het leven van kankerpatienten te verbeteren. Het motto is “leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer aan het leven kunnen worden toegevoegd”. Een spreuk die mij bij is gebleven staat op de gevel van een hospice in Nieuwerkerk a/d IJssel, “ik kan je niet beter maken, maar ik kan wel zorgen dat je je beter voelt”.  Een klein zinnetje met veel inhoud.

Een van de activiteiten van Stichting Run2care.nl is het organiseren van een voetbalqzuiz. Het doel is om zoveel mogelijk centjes voor de Roparun in te zamelen en om de deelnemers een gezellige, sportieve en spannende avond te bieden. In de gezellige kantine van L.M.O. hadden we dit jaar een volle bak, 25 koppels hebben gestreden om de felbegeerde prijzen. Dat de quiz zelf vlekkeloos verloopt zegt weinig over de moeizame voorbereiding. Omdat we vorig jaar gebruik moesten maken van een beamer met “sneeuw” hadden we dit jaar een nieuwe beamer geregeld. Enig nadeel van deze beamer was dat deze onmogelijk aan te sluiten bleek op een laptop. Na veel gepriegel en gepuzzel met diverse (nog even snel gekochte) verloopstekkers begon de moed de organisatie in de schoenen te zakken. Het idee van 50 mensen rond een klein tafeltje met daarop een laptop met vragen en foto’s zorgde voor een claustrofobische gedachte bij de presentator. Gelukkig was de oude “sneeuw-beamer” nog aanwezig op L.M.O. en konden we deze aansluiten. Niet ideaal, maar wel een goede oplossing om toch op tijd aan de quiz te kunnen beginnen.

Nagenoeg compleet zijn we om 8 uur begonnen aan de quiz. Enige afwezige was de hoofdtrainer van L.M.O. die niet eerder weg mocht van zijn vrouw. Volgens partner Sergio moest hij eerst nog even de afwas doen. Gelukkig kon hij later alsnog aansluiten om zijn partner te helpen met het beantwoorden van de vragen.

De eerste ronde (thema nationaal) bleek voor de meeste koppels goed te doen. De kennis van onze eigen mickey-mouse competitie bleek zeer goed te zijn en het verschil in punten na ronde 1 was dan ook marginaal. Na de eerste ronde was wel duidelijk dat de winnaars van 2014, Ronald & Rowdy Nossent, er serieuze concurrentie bij hadden gekregen, het koppel Kees van Gent & Hans Twigt ging samen met Ronald & Rowdy aan de leiding met 24 punten.

Waar ronde 1 een “makkie” was voor de meeste koppels, bleek ronde 2 een lastigere horde. De parate kennis van de diverse internationale competities was voor een aantal koppels niet voldoende om de vragen juist te kunnen beantwoorden. Wat wel mooi is, is dat op zo’n moment de creatieve geest van een aantal personen toe slaat. Tijdens het nakijken kom je zeer ludieke antwoorden tegen. Zo werd de statribune van Dortmund “te gierig voor stoelen” of “stuhlenweg” genoemd. Het verschil in punten tussen de diverse koppels was na ronde 2 groter geworden, echter de strijd aan kop bleef erg spannend. Het duo Kees van Gent & Hans Twigt had nu een voorsprong van 1 punt genomen op Ronald & Rowdy Nossent.

De vragen van de derde ronde, EK’s WK’s en Cups, bleken echte breinbrekers te zijn. Ook na deze ronde hebben we menig verrassend antwoord de revue zien passeren. Ze bleek Hakan Sukur zijn interlands voor Zuid-Korea te hebben gespeeld en werd Aussie Tommy Oar uitgemaakt voor een Spanjool. Het meest verassend was dat Bas Nossent en Koos van de Poel niet in staat waren hun eigen teamgenoot op een foto te herkennen. Bas was ervan overtuigd dat de persoon op de foto Nicky Hofs was en niet Roberto Riesmeijer. We zijn er nog niet over uit of dit als compliment bedoeld is …. Aan kop werd de tendens van de voorgaande rondes voortgezet. Hoewel er sprake is geweest van een zeer spannende strijd, was er 1 koppel dat duidelijk de beste was.

Kees van Gent & Hans Twigt (66 punten) zijn de verdiende winnaars geworden van de quiz met een voorsprong van 4 punten op Ronald en Rowdy Nossent (62 punten). De derde plek was voor Marco van Dijk & Kees Kempen (59 punten). De prijs voor de laatste plaats ging naar het jongste koppel van de avond, Tim Toornvliet & Noah Pijl (25 punten). Beide mannen zijn 13 jaar en hebben laten zien dat ze een belofte voor de toekomst zijn. Twee koppels (Alex & Roberto Riesmeijer en Mark vd Wilt & Maurice Geeve) hebben de benaderingsvraag juist beantwoord, zij hebben de diverse prijzen en gadgets eerlijk verdeeld.

De grootste winnaar van de avond is de Roparun, met z’n allen hebben we iets meer dan € 400,- voor het goede doel op kunnen halen!!!

Een woord van dank gaat uit naar onze sponsoren en de diverse vrijwilligers die deze avond tot een mooi succes hebben gemaakt. Allen bedankt en hopelijk tot volgend jaar!