L.M.O. scoort met de voetbalquiz voor de Roparun

Op vrijdag 21 maart stond de eerste editie van de L.M.O. voetbalquiz op het programma. De opbrengst van de quiz (totaal € 450,=) kwam geheel ten goede aan de Roparun, en aan de opkomst te zien zijn er veel mensen die dit goede doel een warm hart toedragen. Om half negen zijn we met 24 enthousiaste koppels aan de quiz begonnen.

De eerste vraag was er 1 die gelijk duidelijk maakte waarom we voor de RoParun geld inzamelen. Op de vraag wat de eerste club van, de op veel te jonge leeftijd aan kanker overleden, Theo Bos was hadden de meesten een goed antwoord; FC Den Bosch. Een enkeling bleek een andere gedachte te hebben, zo dacht een koppel aan Meeuwenplaat. Op zich een vreemd antwoord, het is namelijk al enige tijd geleden dat Meeuwenplaat betaald voetbal heeft gespeeld.

De quiz was verdeeld in 3 rondes van in totaal 71 vragen en 2 benaderingsvragen. De eerste ronde bleek voor de meesten een makkie en vragen als “Tegen welk land scoorde Giovanni van Bronckhorst zijn laatste interland goal (Uruguay)” werden veelal goed beantwoord. De verschillen na ronde 1 waren nog klein (zo was het verschil tussen de eerste en tiende plaats slecht 8 punten).

Nadat er, na een verdiende pauze, begonnen was met de tweede ronde werd het tijd om het kaf van het koren te scheiden. De vragen werden moeilijker en het aantal gefronste wenkbrauwen nam met de vraag toe. Zo waren er weinig koppels die de logo’s van Augsburg en Nottingham Forrest wisten te herkennen. Antwoorden als Anderlecht, Antwerp en Oranjeboom waren niet goed. Na de tweede ronde begon de kop van het klassement zich al aardig af te tekenen en Ronald & Rowdy Nossent hadden ook in deze ronde weer de meeste punten weten te behalen.

Tijdens de derde en tevens laatste ronde werd de tendens uit ronde 2 voortgezet. De echte kenners wisten zich te onderscheiden van de koppels die nog wat training en kennis kunnen gebruiken. In deze laatste ronde wist L.M.O. bestuurslid Roberto Riesmeijer het met zijn neef Alex Riesmeijer zelfs te presteren maar 1 schamel puntje te behalen. Uiteindelijk bleken ook in deze ronde Ronald & Rowdy Nossent over de meeste kennis te beschikken, zij zijn dus ook de meer dan terechte winnaars geworden van de eerste prijs van deze quiz (een VIP arrangement voor Feyenoord – Go Ahead Eagles en twee bioscoop bonnen). De tweede prijs (een bezoek aan een wedstrijd van Sparta voor 4 personen) is gewonnen door Dennis de Kruif  & Erwin van Ringelesteijn en de derde prijs (2 sjaals van Swansea City en 2 vaatjes bier) ging naar Pascal van der Meer & Mario den Hartog. Eveneens noemenswaardig is de knappe 16e plaats van het eerste damesduo, de “Meiden van de Kaap”!

De laatste vraag van de quiz betrof een individuele benaderingsvraag. We waren op zoek naar het aantal wedstrijden dat Bob Glendenning (de bondscoach van het Nederlands elftal met de meeste wedstrijden achter zijn naam) op de bank zat. Het goede antwoord (87) werd door zowel Dennis de Kruijf als Michel van Dijk gegeven. Tijdens de hierop volgende barrage ronde bleek Michel over stalen zenuwen te beschikken en hij is met de prijs (een schitterend horloge) aan de haal gegaan. Ik denk dat we uiteindelijk een hele geslaagde avond hebben gehad en dat de kans groot is dat de eerste editie volgend jaar gevolgd gaat worden door een tweede.

Klik hier voor de totale einduitslag.

Een speciaal dankwoord gaat uit naar onze sponsoren van deze avond. De firma Nemad, Voetbal International, Juwelier Avenue en John van Zweden.