L.M.O. sleept de eerste drie punten binnen

Na een moeizame voorbereiding, met matige resultaten, startte dan ook voor L.M.O. eindelijk de competitie met een uitwedstrijd tegen, het door een wegafsluiting moeizaam bereikbare, Hekelingen.

L.M.O. startte de wedstrijd met een flinke tegenwind, maar was het eerste kwartier van de wedstrijd wel de iets betere voetballende ploeg zonder grote kansen te creëren. Hekelingen kreeg in deze fase wel twee grote kansen door weifelend optreden in de defensie van L.M.O., maar zij wisten het net ook nog niet te vinden. Dat lukte wel plotseling rond de 20ste minuut. Vanaf rechts mocht een goede voorzet door een speler van Hekelingen helemaal vrij ingekopt worden. 1-0. L.M.O. oogde niet geschrokken na de tegentreffer en bleef proberen om via de zijkanten op te bouwen en kansen te creëren. Tien minuten na de openingsgoal werd Eder Lopes weggestuurd aan de linkerkant en hij sneed het strafschopgebied in. Daarbij kruiste hij een speler van Hekelingen die hem ongelukkig aantikte, maar dit was voor de scheidsrechter voldoende aanleiding om L.M.O. een penalty te geven. Ondanks de provocaties van de keeper van Hekelingen bleef de 18 jarige Varnell Naarden koel en schoot de penalty zonder enige moeite binnen. 1-1. Kort na de gelijkmaker kreeg Varnell nog een grote kans op de 1-2. Door een mooie steekpass van Rachid Kompier kwam hij wederom oog in oog te staan met de keeper van Hekelingen. Nu mistte Varnell omdat hij deze kans te mooi met buitenkant schoen af wilde maken waardoor de bal 20 centimeter aan de verkeerde kant van de paal belandde. De ploegen gingen rusten met een 1-1 stand.

In de tweede helft was het voetbal niet veel beter dan in de eerste helft. Beide teams werkte hard, maar waren slordig en er werden aan beiden kanten veel fouten gemaakt. Ook lag het spel regelmatig stil door kleine overtredingen die allen bestraft werden met een vrije trap en door veel blessurebehandelingen waarschijnlijk door het zwaar bespeelbare veld. Na een kwartier spelen kwam L.M.O. dan toch op voorsprong. Brandon de Koning werd vrijgespeeld en hij schoof de bal gemakkelijk onder de keeper door. 1-2. Het L.M.O. publiek was ervan overtuigd dat nu snel de 1-3 gescoord zou gaan worden en de drie punten ruim voor het einde van de wedstrijd veiliggesteld werden. Dit gebeurde niet. Hekelingen ging in deze fase van de wedstrijd meer vooruit voetballen, werd agressiever in de duels en ging kansen krijgen. Uit een corner, waarbij de bal niet goed door de verdediging van L.M.O. werd weggewerkt, scoorde Hekelingen dan ook de gelijkmaker. 2-2. Met nog ongeveer 10 minuten te spelen gingen beiden ploegen nu vol om de winst strijden. Enkele minuten voor tijd viel de bal tussen de keeper van Hekelingen en een verdediger. De keeper aarzelde even wat te doen en daar profiteerde Luciano Hall van door tussen beiden te komen en de bal langs de keeper te spelen en in het lege doel te schuiven. 2-3. Hekelingen probeerde de laatste minuten nog aan te zetten voor de gelijkmaker, maar L.M.O. gaf geen kansen meer weg. In de laatste minuut van de wedstrijd liet Rachid nog zien dat hij gewoon goed kan voetballen. Met een mooie lichaamsschijnbeweging passeerde hij zijn tegenstander en krulde hij de bal in de verre hoek achter de keeper van Hekelingen. Door deze mooie goal werd de eindstand bepaald op 2-4.

Trainer Ramish Reenis en zijn staf oogde opgelucht na de wedstrijd. L.M.O. toonde strijd, liet zien goed om te kunnen gaan met tegenslagen, soms werd er goed gevoetbald en vierde de overwinning als een team. Zaterdag 12 september speelt L.M.O. de eerste derby van Zuid en misschien wel gelijk de mooiste. Om 15.00 uur komt s.v. Charlois op bezoek. Wij rekenen op een spannende derby met veel publiek.