L.M.O. start OldStars Walking Voetbal

Ben je +/- een 60+’er en heb je weer zin om te voetballen, sociale contacten op te doen, maar vooral ouderwets plezier maken op de club, dan is OlStars Walking Voetbal wellicht iets voor jou!

OldStars walking football is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en +/- 60-plussers de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld, zonder keepers. Tevens mogen er geen slidings worden gemaakt en is lichamelijk contact verboden. Hierdoor ligt de nadruk op het positiespel en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet meer hebben gevoetbald of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal.

Het Nationaal Ouderenfonds en Rotterdam Sportsupport organiseren op zaterdag 30 september een kennismakingsbijeenkomst bij TransvaliaZW. Tijdens de kennismaking gaan we OldStars walking football spelen en trainen, krijgen ervaren spelers van andere clubs het woord en zorgen we met elkaar voor een gezellige en sportieve ochtend. Neem je eigen sportkleding mee. We zullen voor een gepast hapje en drankje zorgen. We verzamelen om 09.30 uur en om ongeveer 12.00 uur is de bijeenkomst afgelopen.

Heb je interesse om deel te nemen aan de kennismakingsbijeenkomst, dan kun je je aanmelden bij Haike Hauck (06-81570704 of hahauck@chello.nl) of Peter Goedkoop (pgoedkoop@ziggo.nl). Bij voldoende aanmeldingen zal L.M.O. een eigen OldStars Walking Voetbal team starten. Het team zal op een nader te bepalen dag en tijd gaan trainen op het terrein van L.M.O..