L.M.O. G1 verovert de Lupardi Cup 2015

Zaterdag 06-06-2015. Vandaag stond het mini toernooi voor de “LUPARDI CUP” op het programma. Om 08:30 uur werd er verzameld en afgereisd naar het terrein van Xerxes/DZB. Onze eerste wedstrijd was om 10:00 uur tegen HBSS G1. Alle wedstrijden duurden overigens maar 25 minuten dus werden de boys het veld in gestuurd met als opdracht de bal het werk laten doen en snel proberen te scoren. L.M.O. begon sterk en dit loonde in de 8e minuut. Het was aanvoerder Raymond Appiah die L.M.O. op voorsprong zette door hard binnen te schieten. L.M.O. hinkte op twee gedachtes doordrukken of voorsprong vasthouden. Vlak voor tijd ging het echter toch mis en maakte HBSS de 1-1.

10:50 uur mocht G1 voor de 2e maal aantreden dit maal tegen MVV’27 G1 tegen de verdedigend LUPARDI CUP kampioen, 1-0 winst op L.M.O. vorig jaar. Dezelfde opdracht als in de eerste wedstrijd maar MVV bleek stugger dan verwacht. Lang bleef het 0-0 al kon MVV niets anders dan verdedigen en tegenhouden. MVV’27 keeper Rudy Planken leek niet te passeren tot Michel Geertsma in de 18e minuut plots 1 tegen 1 met hem kwam en beheerst afrondde, met deze goal was het verzet van MVV meteen gebroken en niet veel later was het Raymond Appiah die de 2-0 eindstand aantekende.

11:40 uur de laatste poule wedstrijd tegen Transvalia/ZW G1. Meteen vanaf de aftrap was L.M.O. veel sterker en binnen 8 minuten stond het 2-0 door doelpunten van Eddie van Triet en Raymond Appiah. L.M.O. liet nu de teugels wat vieren en dat bleek geen slimme zet in no time kwam Transvalia terug tot 2-2. Meteen schakelde L.M.O. weer een tandje bij en met speels gemak tekende Raymond Appiah en Eddie van Triet beide hun 2e goal in deze wedstrijd op, en dus een 4-2 eindstand.

Lupardi Cup G

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L.M.O. moest de finale dus gaan spelen tegen HBSS G1 om 12:20 uur. Dit zou een echte finale worden. Vol passie en strijdlust aan beide kanten. HBSS nam na 11 minuten de leiding in de wedstrijd, L.M.O. was even van slag en kwam flink onder druk te staan. HBSS probeerde een tweede treffer te forceren en de waarschijnlijke KO voor L.M.O. maar met kunst en vliegwerk bleef de L.M.O. verdediging overeind en uit de counter was Raymond Appiah trefzeker in de 19e minuut. In de 22e minuut uit een mooie aanval van L.M.O. opgezet door Eduardo en Eddie wordt uiteindelijk Michel Geertsma bereikt, die niet nadenkt maar de bal vol op de pantoffel neemt. De HBSS doelman moet deze bal alleen maar voorbij hebben horen suizen. En L.M.O. staat op een 1-2 voorsprong. Alle spelers vragen meteen hoelang er nog te spelen is maar John & Jaap antwoorden droog “lang genoeg” dit om nervositeit te verminderen. 2 minuten later fluit de scheidsrechter af en wint L.M.O. de LUPARDI CUP 2015.

Finale
13:00 2A HBSS G1 – L.M.O. G1 1-2
3e –  4e Plaats
13:00 2B Transvalia/ZW G1 – MVV’27 G1 0-0 (Transvalia/ZW G1 WNS)

Doelpunten L.M.O. tijdens het toernooi:
1e wedstrijd:
1-0 Raymond Appiah
2e wedstrijd:
1-0 Michel Geertsma
2-0 Raymond Appiah
3e wedstrijd:
1-0 Eddie van Triet
2-0 Raymond Appiah
3-2 Raymond Appiah
4-2 Eddie van Triet
FINALE:
1-1 Raymond Appiah
1-2 Michel Geertsma

L.M.O. G1 eerstvolgende toernooien
– Zaterdag 20 juni bij FC Vlotbrug