L.M.O. (za) na rust langs GGK

L.M.O. heeft afgelopen zaterdag weer 3 punten mogen bijschrijven en deed dat eigenlijk in de 45 minuten na rust. Voor de rust was er weinig te beleven in een matige wedstrijd. L.M.O. leek niet echt bij de les, weinig beweging in het elftal en veel foutieve passes. Eén zo’n foutieve pass, die van doelman Van Santen, leidde de 0-1 in. Van Santen wilde “openen” op linksback Eder Lopes, maar de bal was te zacht, waardoor GGK makkelijk kon onderscheppen en nagenoeg direct richting doel kon. De afronding was daarna goed genoeg voor de 0-1. Beetje bij beetje kwam L.M.O. beter in de wedstrijd, zonder echt goed te spelen, maar het kwam wel tot een aantal kleine kansen. De L.M.O. spitsen waren zeker de eerste helft nauwelijks bereikbaar en dus moest verdediger Mark Wiersma eraan te pas komen om de score gelijk te trekken. Wiersma pikte rond de 30st minuut een afgeslagen bal op en joeg deze van een kleine 18 meter diagonaal in de bovenhoek, 1-1. Daarna was L.M.O. wel wakker en kwam het vaker in de buurt van het doel van GGK. De organisatie bij L.M.O. was zeker de eerste helft niet op orde, waardoor GGK zeker mocht blijven geloven in een goed resultaat. De 1-1 rust was gelet op de verhoudingen wellicht terecht.

Na rust, met Francisco da Cruz voor de onzichtbare Tyron Sambo, was het een ander verhaal. L.M.O. zette de tegenstander vast en al na 5 minuten bereikte een uitstekende diepe bal van de voet van Mark de Wit spits Gregory Kingombe die sneller was dan zijn tegenstander en met een droge knal afrondde, 2-1. Na de 2-1 pakte L.M.O. door en brak er een uitstekende periode aan van L.M.O.. Eerst veroverde Rachied Kompier de bal rond de middenlijn en hij bediende da Cruz die knap raak schoot 3-1. L.M.O. had de tegenstander “liggen” en GGK had weinig meer in te brengen. Het resulteerde weer in een aantal uitstekende kansen, maar daar was L.M.O. dan weer niet scherp genoeg. Wel vielen er nog 2 doelpunten. Eerst was er een uitstekende 1-2 combinatie tussen Wiersma en Alex Derby en laatstgenoemde legde de bal prima terug voor alweer da Cruz die zijn 2e mocht aantekenen. Ook doelpunt nummer 5 kwam van de voet van da Cruz, die dit keer de bal na een slalom door verdedigers ontving van Mario Kehlman. Volledig vrij schoot da Cruz hard in de korte hoek. Daarmee was de koek wel op, al had de score hoger uit kunnen vallen gelet op het aantal kansen.

Opstelling L.M.O.: Kevin van Santen – Jurgen Liesdek – Ettore da Silva  – Mark Wiersma(76ste  Stefano Dinius)- Eder Lopes – Mark de Wit- Youri Stadhouders – Mario Kehlman – Gregory Kingombe – Tyron Sambo(46ste  Francisco da Cruz) – Rachied Kompier.(70ste  Alex Derby)