LMO 1 wint ook bij Ommoord

Op 19 oktober stond op sportpark Zwansnesse het affiche: Ommoord – LMO op het programma. Ommoord, wat vooral opviel aan het hoge aantal doelpunten vóór en tegen, vergaarde tot nu toe 4 punten uit 4 wedstrijden. LMO wist tot nu toe alle wedstrijden winnend af te sluiten.

Op het dramatische kunstgrasveld floot scheidsrechter Sleeuwenhoek rond half drie voor het begin van de wedstrijd. In de beginfase probeerde LMO direct druk te zetten op de verdediging van Ommoord, dit leidde er toe dat Ommoord genoodzaakt was om veelal de bal lukraak naar voren te knallen. De eerste echte kans voor LMO levert ook direct de 0-1 op. Het is Tom Dijksman die de combinatie zoekt met Daley Hilkemeijer. Laatstgenoemde speelt de bal subtiel door de verdediging van Ommoord, waarna Dijksman de bal keurig in het hoekje prikt. Na de goal kruipt Ommoord wat meer uit zijn schulp en komt het wat meer op de helft van LMO en krijgt het zelfs kleine kansjes als er foutjes worden gemaakt aan LMO-zijde. Aan de andere kant is het Pedro Martins Miranda die net naast schiet. In de 38ste minuut is het Ommoord verdediger Dool die de bal in het zestienmetergebied ongelukkig op zijn hand krijgt. Scheidsrechter Sleeuwenhoek kan niks anders doen, dan de bal op de stip leggen. Voor Dijksman een koud kunstje: 0-2. Dit is tevens ook de ruststand.

Net na rust is het eerst Paludanus die de bal, na een afgemeten voorzet van Utberg, op doel kan koppen. Waar deze actie nog geen doelpunt oplevert, gebeurt dat een minuut later wel. Het is Hilkemeijer die vanaf een meter of 20 hard uithaalt. Zijn vlammende schot beland in de benedenhoek. 0-3. Door een foutje in de defensie van LMO weet Ommoord in de 56ste minuut iets terug te doen. Ommoord spits Wolfs weet de opbouw van LMO dusdanig te verstoren, dat hij de bal in zijn bezit kan krijgen. Hij ziet Breukhoven vrij staan aan de rand van het zestienmetergebied, waarna laatstgenoemde het leer tegen de touwen schiet. Niet veel later is het diezelfde Breukhoven die een goede actie wederom promoveert tot doelpunt. 2-3! Trainer van Zon grijpt hierna in, door de snelle Malcolm Alemawor te brengen voor Danny Paludanus. Dit zorgt niet direct voor rust in het team van LMO. Het is namelijk Ommoord dat in de 63ste minuut zelfs bijna tot 3-3 komt. Echter is het Mark van Zanten, die met een acrobatische actie de bal van de lijn weet te halen. Uiteindelijk is het Alemawor die LMO in veilige haven weet te brengen. Izak Lavooij ziet Alemawor de diepte in gaan, waarna hij de bal hard achter doelman Otten weet te schieten. Hierna krijgt LMO de kansen om nog verder uit te lopen, maar het is wachten tot de 90ste minuut, waarin Alemawor Dijksman voor het doel ziet staan. Dijksman schiet de bal tegen de touwen en maakt daarmee zijn derde doelpunt van de wedstrijd. 2-5. De uitstekend leidende scheidsrechter Sleeuwenhoek fluit hierna direct voor het eindsignaal.

Trainer van Zon was na de wedstrijd content met de drie punten: ‘een zakelijke overwinning. We hebben ons het onnodig lastig gemaakt om de tegenstander van 0-3 naar 2-3 te laten komen. Uiteindelijk is het wel een dik verdiende overwinning!’

Volgende week reist Ommoord af tegen het nietige NOCKralingen en krijgt LMO het als vijfde geplaatste Overmaas op bezoek.