LMO 1 wint ook tiende competitiewedstrijd

LMO mocht het vandaag op het eigen sportpark aan de Smeetslandseweg opnemen tegen de nummer drie van de competitie: de Egelantier boys. Egelantier boys verzamelde zestien punten in de eerste acht wedstrijden, waarin het onder meer won van de nummer twee: CKC.

Arbiter van Dis floot om 3 uur voor het beginsignaal, waarna hij na zo’n 15 seconden weer op zijn fluitje moest blazen, omdat Egelantier Boys-spelmaker Hami Demirturkoglu vervelend door zijn knie klapte en zich zo moest laten vervangen. Niet veel later waren het de Egelantier Boys die via de rechterkant een aantal keer gevaar probeerden te stichten. Eenmaal moest keeper Koolmees handelend optreden toen aanvaller Yildirim voor het doel opdoek.

In de 15de minuut leverde de eerste echte kans voor LMO ook direct een doelpunt op. Rechtsback Glodi Kuba leverde een uitstekende voorzet af, die door Malcolm Alemawor binnen gepunterd kon worden. 1-0.

Na dit doelpunt probeerde de Egelantier Boys wat meer druk uit te oefenen op het doel van Koolmees. Dit leverde één schotkans op, die wederom door de doelman onschadelijk gemaakt kon worden. Na zo’n 35 minuten voetbal kreeg LMO twee grote kansen om de score nog voor de rust uit te breiden. Helaas was het Alemawor en van Duuren niet gegund.

Na de thee was het Alemawor die LMO op 2-0 zette. Op snelheid kon hij op keeper Moura afgaan, waarna hij de bal hard in het doel wist te schieten. LMO kreeg hierna diverse kansen om de score verder uit te breiden, maar het was aan de andere kant Atalan die een voorzet in kon koppen en zo de aansluitingstreffer wist te maken.

LMO raakte echter niet van de wijs, want vijf minuten na deze treffer was het Paludanus die zijn voorzet/schot in de verre hoek zag belanden. Deze treffer zorgde voor wat frustratie bij de Egelantier Boys wat zich uitte door vervelende overtredingen en verbale uitingen richting arbiter en tegenstander. Hierdoor ontstonden er enorme ruimtes in de verdediging van de Egelantier Boys, waarvan, de van een blessure teruggekeerde invaller, Tom Dijksman nog twee keer kon profiteren.

Zo eindigde de wedstrijd in een 5-1 overwinning voor LMO en kon trainer Fred van Zon na afloop alleen maar tevreden zijn: ‘als je 5-1 wint van de nummer drie, dan doe je gewoon goede zaken. Ik moet de ploeg ook een groot compliment geven voor de getoonde strijdlust. Toch wil ik de verwachtingen temperen: we zijn er nog lang niet!’