LMO B1 verzuimt te scoren

Zaterdag 25 februari mocht LMO JO17-1 uit spelen tegen Excelsior Rotterdam. Velen zagen al uit naar deze wedstrijd. Het was mooi voetbal weer, al was de wind wat aan de sterke kant.

Door ziekte en vakanties waren we uiteindelijk met slechts tien spelers! Na een peptalk van de coach gingen ze het veld op en werd voortvarend van start gegaan. Ondanks een aangepaste 1-4-4-1 opstelling, werd Excelsior al vanaf het begin onder druk gezet. Kans na kans, maar de bal wilde er maar niet in.

En zoals dat dan vaak gaat bij voetbal, op een gegeven moment kwam Excelsior er toch uit en scoorde de 1-0. LMO miste daarna nog een paar kansjes, maar je kan rustig zeggen dat minstens 4 opgelegde kansen in de eerste helft niet werden omgezet in een score.

De 1-0 was ook de stand bij rust.

Het was te verwachten dat in de tweede helft Excelsior meer zou gaan drukken. Ze tikten de bal beter rond en het spel was nu vaker op de helft van LMO. De ballen werden echter goed gepareerd, de keeper schoot regelmatig in katachtige reflexen om de bal uit het doel te rammelen, maar toch scoorde Excelsior de 2-0.

LMO veerde weer op en bleef toch met scherpe counters terugkomen en diep in de tweede helft leek LMO echt de aansluitingstreffer te gaan scoren. Weer zeker drie opgelegde kansen werden gemist en toen, in een snelle tegenaanval scoorde Excelsior 3-0.

LMO kampte steeds meer met fysiek ongemak, kramp, duizeligheid, en de vermoeidheid maakte dat het beste van het spel eraf was. Nadat de wedstrijd werd afgefloten kon LMO terug kijken op een goede wedstrijd. Meer kansen dan de tegenstander afgedwongen en er voor meer dan 100% voor gegaan. Nu alleen nog scoren.

Knappe prestatie, met 10 man, zeker als je bedenkt dat vorige week dit team van Excelsior bij De Zwervers nog huis hield en met 1-10 daar wegging.