LMO 1 blijft maar winnen

Op zaterdag 2 november reisde LMO af naar Rotterdam Crooswijk voor de wedstrijd tegen Hoop Op Vooruitgang/De Jonge Spartaan Combinatie Rotterdam, beter bekend als HOV/DJSCR. Ooit was HOV een club waar je serieus rekening mee moest houden, nu is dat anders: met 4 punten uit de eerste 5 wedstrijden staat het in de kelder van de vierde klasse.

Onder leiding van de jonge scheidsrechter Kooy beginnen de twee elftallen aan de wedstrijd. De thuisploeg probeert via de sterke spits tot aanvallen te komen en schuwt de duels niet om LMO het voetballen onmogelijk te maken. LMO probeert direct druk te zetten op de verdediging van HOVDJSCR en zoekt vaak Hilkemeijer door de lucht om tot kansen te komen. Het is LMO wat de wedstrijd bepaalt in de eerste helft. Goed voetbal levert het niet op, wel een aantal grote kansen. Zo denkt Alemawor al in de tiende minuut te scoren, maar wordt zijn doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Ook van Duuren en vooral Hilkemeijer krijgen in de eerste helft de mogelijkheid om de score te openen. HOV/DJSCR laat in deze eerste helft in offensief opzicht niet heel veel zien. Het beperkt zich vooral tot het vertragen van de wedstrijd, door veel overtredingen te maken.

In de tweede helft komt LMO beter voor de dag. Duels worden gewonnen en er wordt met meer lef en passie gespeeld. Dit resulteert al snel in diverse kansen voor Alemawor, Utberg en Lavooij. Maar het is wachten tot 65ste minuut, waarin een prima voorzet van Eralfilinho Lopez door Hilkemeijer wordt binnen geschoten. Nog geen tien minuten later is het diezelfde Hilkemeijer die een uitstekende corner van van Duuren mooi in de bovenhoek knikt. 0-2. Na de 0-2 krijgt LMO nog heel wat meer mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar deze worden niet benut.

Zo wint LMO ook haar zevende competitiewedstrijd en mag het zich gaan opmaken voor de thuiswedstrijd tegen Swift Boys.