L.M.O. D1 ondanks nederlaag geplaatst voor promotie poule 1e klasse!

Soccerball in net

L.M.O. D1 heeft zich zaterdag geplaatst voor een plek in de 1e klasse promotie. En zo gaat de D1 weer een stapje hoger dan vorig seizoen spelen.

Vooraf aan de wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam D3 stond L.M.O. D1 op een keurige 3e plek en had immers nog maar 1 keer verloren van Slikkerveer D1. Maar speelde wel al 3 keer onnodig gelijk waardoor je 6 verliespunten extra hadden. Echter is L.M.O. na de 2-0 nederlaag en de overwinningen van Nieuwerkerk (3-1 DCV) en SVS (5-1 CKC) ineens op de 5e plek na de laatste speelronde. Het werd dus rekenen en alle eindstanden bekijken. Want er gingen immers 8 nummer 5s door van de 13 bekerpoules. En zo werd L.M.O. 7e van de nummer 5s en mogen ze zich opmaken voor een mooi avontuur langs voornamelijk grote en mooie clubs. En zullen wij laten zien dat L.M.O. de moeite waard is!

Nu de wedstrijd: we mochten aantreden op het mooie Woudestein waar ook Excelsior in de eredivisie speelt en zo was het ontvangst erg hoffelijk en was er ondanks de nederlaag na de wedstrijd koffie en gebak. Excelsior begon een stuk sterker dan L.M.O. en we moesten in de beginfase veel toelaten en zagen dat we vaak te laat reageerde.(wellicht een te zwakke warming-up) want hoe langer de wedstrijd duurde, hoe beter we gingen voetballen. Maar op een moment dat wij met veel te veel mensen voor de bal waren was het Excelsior met een counter die de 1-0 op het boord zette en was de uitstekend spelende keeper kansloos. L.M.O. gaf niet op en had een paar goeie mogelijkheden om op 1-1 te komen, maar toch gingen we met 1-0 de rust in.

Na rust een veel sterker en goed voetballend L.M.O. met spelers die lieten zien dat ze in de 1e klasse thuis hoorden. Echter we konden het ook goed spelende Excelsior niet passeren, ze hadden tenslotte er maar 6 tegen gekregen in alle wedstrijden bij elkaar. En 5 minuten voor tijd scoorde Excelsior de 2-0, ondanks het aanzetten van L.M.O. werd er daarna niet meer gescoord. En zo verloren we deze wedstrijd met goed voetbal. Hierna was het afwachten want zaten we nou bij de eerste 4? Gelukkig zijn we als beste nummer 5 geplaatst.

Komende twee weken vrij van KNVB en zullen we vriendschappelijk gaan voetballen op 17 oktober uit bij ZBVH D1 en 24 oktober bij BSC68 D1.

Een trotse trainer!