LMO D1 speelt gelijk tegen De Zwerver Kinderdijk

Soccerball in netAfgelopen maandag stond er een oefenwedstrijd op het programma tegen De Zwerver uit Kinderdijk. En wedstrijden tussen deze verengingen zijn een zeldzaamheid en wellicht hadden wij zelfs de primeur om tegen hun als eerste te mogen spelen.

LMO D1 kon aantreden met zijn nieuwe volledige selectie. Wel kwam Benjamin van E1 ons versterken want net als afgelopen zaterdag tegen VFC D1 mocht hij vandaag weer even ruiken aan de 1e klasse.

Het strijdplan was duidelijk zoveel mogelijk voetballen en zo min mogelijk de lange bal hanteren. En zo begonnen we ook de wedstrijd. LMO probeerde te voetballen met combinaties en een aantal mooie driehoekjes. Wel zag je duidelijk dat dit erg nieuw is voor het team om zoveel te voetballen. Zo kwamen we wel terecht op voorsprong na een mooie assist van Randy op Jay die de bal erg goed inschoot. Verder ging de wedstrijd erg gelijk op en nieuw vooral omdat er af en toe wat beginnersfoutjes werden gemaakt waardoor de Zwerver gevaarlijk kon worden. Zo werd een terugspeelbal te kort gepasst waardoor hun spits alleen op Faissal afging en hij de spits neerhaalde wel pakte hij de strafschop schitterend en zo kon LMO toch met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft probeerde LMO weer te voetballen maar De Zwerver deed goed mee en kwam dan ook op 1-1 waarna LMO een strafschop meekreeg en aanvoerder Ruilmer de 2-1 maakte. Toch kon De Zwerver weer op gelijke hoogte komen en stond het ineens 2-2 net voortijd. Ondanks aanzetten konden we toch niet meer de winnende maken en speelde D1 gelijk tegen onze gasten uit Kinderdijk!

As zaterdag wederom een thuiswedstrijd nu voor de competitie tegen Alexandria’66 D2 laten we hopen op veel strijd en vooral 3 punten!