LMO 1 de gelukkigste in Rotterdam-zuid clash

Op zaterdagmiddag 5 oktober stond op sportpark De Leeuwenkuil de ontmoeting tussen De Rotterdamse Leeuw (DRL) en de Linker Maas Oever (LMO) op het programma. DRL sprokkelde tot nu toe 4 punten bij elkaar, waar LMO de volle 6 punten uit de eerste twee wedstrijden wist te halen.

Om 14.30 floot scheidsrechter van dienst Jeffrey Muller op het mooie kunstgras hoofdveld voor het beginsignaal. DRL probeerde LMO het voetbal onmogelijk te maken door het middenveld vast te zetten, waardoor LMO genoodzaakt was om snel de lange bal te hanteren. DRL wist bij balbezit het balletje net iets beter rond te laten gaan, maar tot echte kansen wist dit niet te leidden.

De eerste echte kans van de wedstrijd speelt zich af voor het doel van DRL, waar Hilkemeijer uit een corner de bal achter keeper Kul kopt. Verdediger van Egmond weet de bal echter net voor de lijn weg te koppen, waardoor hij de 0-1 voorkomt. Niet veel later kan DRL aanvaller Keeldar alleen op keeper Koolmees af gaan. Laatstgenoemde weet de bal van de voeten van Keeldar af te plukken, voordat hij de bal in het doel kan schuiven.

Met de brilstand zoeken beide elftallen de kleedkamer op. In de rust is DRL genoodzaakt om aanvoerder Bensadik te wisselen voor Steenbergen.

In de tweede helft trekt LMO het initiatief meer naar zichzelf toe. Kansjes voor Hilkemeijer en Alemawor worden niet verzilverd, waarna trainer van Zon besluit verdediger van Zanten te wisselen voor aanvaller Paludanus. Dit zorgt voor nog meer dreiging voor het doel van doelman Kul, maar ook voor ruimte achter de rug van de drie LMO verdedigers: Gomes Dias, Wilting en Kuba.

Uiteindelijk moet DRL toch buigen voor LMO. Een lange bal wordt door keeper Kul niet goed op waarde geschat en Hilkemeijer is er als de kippen bij om de bal over de keeper heen te wippen. De bal weet het net echter niet te vinden, omdat DRL speler Janssens besluit om de bal met zijn handen uit het doel te slaan. Scheidsrechter Muller is onverbiddelijk: een rode kaart en een strafschop voor LMO. Goudhaantje van de laatste weken Tom Dijksman gaat achter de bal staan en schiet de bal
feilloos in de rechter benedenhoek. Dolle vreugde bij LMO, bittere tranen bij DRL.

Bij LMO vallen Bakir en Lavooij (na lang blessureleed) nog in voor respectievelijk Sies en van Duuren.

Volgende week mag DRL op bezoek gaan bij CKC voor een beter resultaat en speelt LMO haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen TransvaliaZW.