LMO maakt er acht tegen SDV

LMO reisde op 23 november af naar het als laatst geplaatste Sterk Door Voetbal (SDV). SDV behaalde tot nu toe een schamele drie punten uit de eerste acht wedstrijden. De wedstrijd, die onder leiding stond van Peter van Baarle, werd afgewerkt op een lekker hobbelig natuurgrasveld.

Om 14.30 floot de arbiter voor het begin van de wedstrijd, die begon met een minuut waarin beide ploegen geen balverlies leden. In deze minuut werd er niet gevoetbald om, net als bij de grote jongens, een statement te maken tegen racisme in het voetbal. LMO hield na deze minuut de bal even in de ploeg, waarna Mark van Zanten een lange bal gaf en zo Malcolm Alemawor alleen voor de keeper zette. Laatstgenoemde wist met dit buitenkansje wel raad en schoot de bal langs de keeper. 0-1. Niet veel later kreeg Hilkemeijer al de kans om de score verder uit te breiden, maar het was keeper Avdic die de bal uit het doel ranselde. De 0-2 viel echter niet heel veel later. Weer was het
van Zanten die de assist verzorgde. Ditmaal was het Danny Paludanus die de bal in het hoekje wist te knikken.

Hierna zakte het spel naar een bedenkelijk niveau. Ondanks dat kreeg LMO via van Duuren en Paludanus nog wel kansen om de score verder uit te breiden. Het was echter SDV die de aansluitingstreffer maakte. Hassan Visca ronde een goede actie van spits Rocha Fortes af. 1-2. Niet veel later kreeg Izak Lavooij de kans om het verschil tussen beide ploegen weer op twee doelpunten te zetten, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper. Een minuut later kreeg hij, via van Duuren, nogmaals de kans om zijn eerste competitiedoelpunt te maken. Ditmaal lukte het wel. 1- 3. Met deze 1-3 stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Na de thee was het van Duuren die alleen op keeper Avdic kon gaan. Zijn inzet werd nog gekeerd, maar in de rebound was Alemawor er als de kippen bij om de bal in het doel te schieten. Vijf minuten later was het weer Alemawor die scoorde. Uit een corner van Paludanus kon hij de bal aannemen, goed leggen en hard in de korte hoek schieten. 1-5. De 1-6 liet niet lang op zich wachten. Daley Hilkemeijer kreeg de bal op randje 16 aangespeeld en schoot met zijn linkerbeen de bal keurig in de linker benedenhoek.

Hilkemeijer en Pedro Martins Miranda werden hierna gewisseld voor Tariq Sies en Aron de Hengst.

Uit een corner van Paludanus was het Lavooij die zijn tweede van de middag maakte en LMO’s zevende, door de bal achter keeper Avdic te schieten. Tien minuten voor tijd kon Alemawor ook nog zijn vierde doelpunt van de middag maken, waarna hij de eindstand van 1-8 op het scorebord zette.

De net 55 jaar geworden trainer Fred van Zon, was na de wedstrijd duidelijk in zijn oordeel: ‘ik ben blij met de 3 punten en met de 8 doelpunten die we gemaakt hebben. Ondanks dat was het een erg moeizame wedstrijd. Tegen de Egelantier Boys zullen we uit een ander vaatje moeten tappen!’.