LMO pakt winst na slechte eerste helft

Foto Michel Feenstra Voetbalrotterdam.nl

Vandaag reisde LMO af naar het sfeervolle terrein van TransvaliaZW aan de Charloise Lagedijk. In de heenwedstrijd wist LMO slechts met 1-0 te winnen door een laat versierde en benutte strafschop van Tom Dijksman. TransvaliaZW, niet de mindere die wedstrijd, was dan ook gebrand om in deze thuiswedstrijd wat recht te zetten.

In de beginfase liet TransvaliaZW er dan ook geen gras over groeien, door elk duel stevig in te gaan en de rappe aanvallers snel aan het werk te zetten. Dit leverde een aantal corners op, maar meer eigenlijk ook niet. LMO liet in de eerste helft niet zien waarom het bijna al haar wedstrijden tot een winnend einde wist te brengen. Slordig balverlies was aan de orde van de dag, waardoor het spel er niet bepaald best uit zag. Toch was het Daley Hilkemeijer die de 0-1 bijna op het scorebord zette. Hij wist een goed aangesneden vrije trap van Tariq Sies op de paal te knikken. Niet lang daarna scoorde TransvaliaZW wel en de wijze waarop was exemplarisch voor het vertoonde spel van LMO. Een doeltrap van doelman Pieke werd door de gehele achterhoede gemist, waardoor Kandoussi recht op doelman Koolmees kon afgaan en deze wist te passeren met een geplaatst schot.

In de tweede helft kwam LMO veel feller uit de startblokken. Het was Glodi Kuba die een rush langs de zijlijn bijna bekroonde met een doelpunt, ware het niet dat doelman Pieke de bal uit het doel dook. Niet lang daarna kon Tariq Sies van een meter of 20 het doel onder vuur nemen. Zijn schot belande op de paal. Een paar minuten later kon Mark van Zanten vrij koppen na een corner van Tom Dijksman. Zijn matige kopbal kon simpel gered worden door doelman Pieke, maar in de rebound was het Izak Lavooij die de bal alsnog het doel in wist te schieten. 1-1.

Niet lang daarna wist Nick van Duuren LMO op voorsprong te schieten. Na een slim genomen vrije trap van Dijksman, schoot hij de bal in de hoek. 1-2.

Fred van Zon wisselde hierna de moegestreden Arie de Hengst voor Malcolm Alemawor, waar hij hoopte op meer ruimte achter de verdediging van TransvaliaZW. LMO kon ook een aantal keer uitbreken, maar keer op keer werden deze aanvallen niet goed uitgespeeld.

De bevrijdende derde treffer werd pas vlak voor tijd gemaakt door Dijksman die, na een schot van Hilkemeijer, een rebound wist te verzilveren. Laatstgenoemde wist vlak voor tijd ook nog de 1-4 op het scorebord te zetten door een corner van Dijksman simpel binnen te koppen. Zo speelde LMO een zeer matige eerste helft, maar wist het de opgelopen schade in de tweede helft goed te maken. Op 7 maart speelt LMO pas weer haar volgende wedstrijd, wanneer DRL op bezoek komt.