LMO slaat aanval van CKC af

De tweede seizoenshelft in de vierde klasse G begon voor het ongeslagen LMO direct met de topper tegen de nummer 2 CKC. Voor CKC een cruciale wedstrijd om de competitie weer spannend te maken, voor LMO de kans om een groot gat te slaan met de rest van de ploegen. Voorafgaand aan de wedstrijd was het verschil tussen beide ploegen zes punten.

CKC startte voortvarend aan de wedstrijd en na 5 minuten stond de 0-1 dan ook al op het scorebord. Het was Mick Veldhoen die uiteindelijk de bal via de borst achter doelman Koolmees wist te krijgen. Niet lang daarna kreeg Danny Paludanus de kans om de score alweer gelijk te trekken, maar helaas voor hem kon hij de strakke voorzet van Dijksman net niet binnen lopen.

Na de spetterende beginfase gebeurde er vrij weinig voor beide doelmannen. Waar CKC het meeste balbezit had en het beste veldspel liet zien, was het LMO wat vaak Hilkemeijer door de lucht zocht. Beide manieren leverde niet echt grote kansen op, al was het Bongaertz die CKC op een marge van twee had kunnen zetten, maar zijn schot vloog langs de verkeerde kant van de paal.

Met Mo Bakir in het veld voor Pedro Martins Miranda begon LMO aan de tweede helft van de wedstrijd. Waar LMO wat meer grip op de wedstrijd kreeg, was het CKC die op een 0-2 voorsprong kwam. Een corner van de Borst draaide buiten het bereik van doelman Koolmees schitterend in de verre bovenhoek.

Vanaf dat moment ging LMO meer en meer druk zetten op de verdediging van CKC. Waar deze in het eerste bedrijf nog rustig bleven, werden de ballen nu lukraak naar voren geschoten, waardoor LMO steeds vaker kon bouwen aan een aanval. Uit een voorzet van Hilkemeijer was het in de 65ste minuut Tom Dijksman die geheel vrijstaand het leer achter doelman Heijser kon koppen. 1-2.

Nog geen vijf minuten later dacht Hilkemeijer ook zijn doelpunt mee te pikken, maar helaas voor hem en LMO stond de paal een doelpunt in de weg.

Trainer van Zon bracht hierna Malcom Alemawor en voormalig DRL-keeper Arie de Hengst in om het de verdediging van CKC nog lastiger te maken. Het waren beide mannen die dachten de gelijkmaker te maken, maar laatstgenoemde deed dit volgens scheidsrechter Visker vanuit buitenspelpositie.

De gelijkmaker kwam er wel. Het was Tom Dijksman die een voorzet van Mo Bakir snoeihard in de kruising ramde. De euforie bij alles en iedereen die LMO een warm hart toedraagt was na dit doelpunt groot, waardoor dit doelpunt dan ook groots gevierd werd!

Vlak voor tijd werd Tom Dijksman op randje zestien nog gevloerd, maar scheidsrechter Visker vond het allemaal wel welletjes en floot voor het einde van de wedstrijd. Zo eindigde de enerverende topper in een terechte 2-2 einduitslag. Volgende week reist LMO af naar Rotterdam-West voor de volgende belangrijke wedstrijd. Maense zal dan de tegenstander van dienst zijn.