LMO verliest in Oud-Beijerland

Op zaterdag 26 september reisde LMO af naar Oud-Beijerland voor de wedstrijd tegen OSV. LMO wist haar eerste wedstrijd tegen IJsselmonde winnend af te sluiten, terwijl OSV verloor van SSS. Door een behoorlijk aantal afwezigen, moest LMO noodgedwongen een aantal wijzigingen in de formatie doorvoeren. Waardoor René Wilting, T’riq Sies, Ponciano Salomao, Rodney van Dam en Malcolm van Noort in de basis mochten beginnen. Scheidsrechter van Gurp had de leiding vandaag.

LMO liet in de beginfase OSV aan de bal en loerde via de snelle Malcolm van Noort op uitbraakmogelijkheden. Na een kleine tien minuten leverde dit al een resultaat op. Izak Lavooij stuurde van Noort de diepte in, waarna zijn voorzet Rodney van Dam bereikte. Hij schoot de bal tegen de hand van van Ruiven, waarna scheidsrechter van Gurp niks anders kon doen, dan de bal op de stip leggen. Dit buitenkansje werd door Daley Hilkemeijer niet onbenut gelaten en tekende zo voor de 0-1 voorsprong.

Het spelbeeld veranderde niet veel na dit doelpunt. OSV had veelal de bal rond de middenlijn en LMO loerde op snelle uitbraken via de zijkanten. Voor beide ploegen leverde dit weinig kansen op. Al was het LMO dat via Hilkemeijer bijna op 0-2 kwam, toen hij nipt voorlangs schoot.

In de 30ste minuut sloegen de stoppen door bij OSV aanvaller Shurnel Francois. Een overtreding van Lavooij, viel bij de aanvaller niet in goede aarde, waarna hij een slaande/duwende beweging maakte naar de middenvelder. Scheidsrechter van Gurp toonde Lavooij de gele en Francois de rode kaart. Nog geen kwartier later kon Lavooij ook inrukken, toen hij zijn twee gele kaart pakte voor een niet al te slimme overtreding op aanvaller Westein.

In de tweede helft zocht OSV nadrukkelijk naar de gelijkmaker. LMO doelman Koolmees wist dit nog een aantal keer te voorkomen, maar na 60 minuten moest hij zich toch gewonnen geven. Een voorzet, volgens de vlaggenist vanuit buitenspelpositie, werd in eigen doel gelopen.

Toen het er op leek dat beide ploegen afstevenden op een puntendeling, wist OSV vlak voor tijd de drie punten op het eigen sportpark te houden. Een verre uittrap van de doelman werd door de verdediging niet goed op waarde geschat, waarna OSV aanvaller Westein doelman Koolmees wist te passeren en het leer in het lege doel wist te schuiven. 2-1.

Zo verloor LMO na een serie van 17 ongeslagen competitiewedstrijden weer eens een competitiewedstrijd. Op basis van de tweede helft is overwinning van OSV verdiend te noemen, maar vóór de rode kaart van Lavooij had OSV nog maar weinig melk in de pap te brokkelen. Dus wat was er gebeurd, als… Niemand zal het ooit weten!

Volgende week speelt OSV bij LMO-buurman IJVV de Zwervers en krijgt LMO den Bommel op bezoek.